View Single Post
Eski 15-04-2013, 11:17   #4
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Teşekkürler sayın sakaki, Badrobot,

Olabilir belki de saksıyı değiştirmişlerdir. Aşırı sulamışlar ve üzeri hep yosundu acaba altı da hep yosun mu merak ediyorum. Bu durumda çürümediğine göre çok kuvvetli bir ağaç.
Bu türü biraz çalışayım, huyunu suyunu anlayayım daha iyi karar veririm.
Özellikle sonbahar renkleri nedeniyle beğendiğim bir tür. Eğmekte zorlanmazsam biraz şekillendirip sonra alt dalları biraz uzatıp kalınlaştırmak fena olmaz gibi görünüyor, ya da düz kalır ve alt dalları kalınlaştırır uzatırım. O fotoğraftaki kırmızı işkenceden bende var ama 2-3 ağaçta denedim çok memnun kalmadım, koruma önlemi almama rağmen 3 ayda derin yara izi bıraktı.
Aslında diğerini de bir komşum için aldım ama beğenmezse o da bana kalır. Sizinkine benziyor ama alttaki saksısı sizinkinden oldukça büyük lacivert dikdörtgen bir saksı, belki de kalın olanın saksısını bununla değiştirmişlerdir. Kalın olanı satmak istemediler almam biraz zor oldu.

Aslında notun bir adresi yok. Bizde daha kurallar oluşmadığından oluşmuş kurallardan yararlanmak lazım ve bu konuda fazla yazı da görmedim, iki ülkede farklı tutum olunca biz ne yaparız acaba diye aklımdan geçti. Hazır veya yarım alınan bonsailer için bir kural oluşturabilirmiyiz diye ilave ettim.

İyi çalışmalar dilerim...

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön