View Single Post
Eski 15-04-2013, 00:30   #13
İzmirli
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-03-2006
Mesajlar: 179
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KARBEYAZ Mesajı Göster
palmiyelerin köklerinin çok yaygın ve bina zeminlerine zarar verdigi belirtiliyor bahcemde var yalnız binamıza yakın yerde oldugu için çıkarıp bahce dışına dikecegim gerci çok seviyorum palmiyemi başkada çarem yok inşallah tutar
Sevgili Karbeyaz,

Palmiyeniz binanıza çok yakın ise bahçenizin içinde binadan uzak bir yere dikmenizi önermekteyim. Bahçeniz sınırları içerisinde olması bitkinizi belediyenin ve bilinçsizce yapılan budamalardan koruyacaktır.

Yer değiştirme konusu ile ilgili olarak havaların biraz daha ısınmasını ve toprak sıcaklığının yükselmesini beklemenizi öneririm. Umarım palmiyenizin yerini henüz değiştirmemişsinizdir.

Palmiyenizin yerini değiştirmeden önce yapraklarının izdüşümünü de işareteleyerek geniş bir daire oluşturup, palmiyenizi de ortaya alacak şekilde işartledikten sonra, kök yapısına zarar vermeyecek şekilde kazmanızı ve kök yapısını kapsayacak şekilde bir kumaş veya benzeri bir madde ile en az hareket ile yeni yerine taşımanızı öneririm.

Palmiyenizi yeni yerine dikerken oldukça büyüyüp gelişeceğini de hesaba katarak ona göre yer belirlemeniz iyi olur. Yeni yerini belirldikten sonra, belirlenen yeri güzelce kazarak toprak yapısını ve su geçirgenliğini de denedikten sonra yeni yerine geçirebilirsiniz.

Not: Sevgili Karbeyaz,
Palmiyenizin fotoğraflarını ve durumunu bizler ile paylaşırsanız mutlu oluruz.

İzmirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön