View Single Post
Eski 12-04-2013, 22:37   #1458
sezik
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-01-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sezik Mesajı Göster
06,02,2013 Tarihinde Aşağıda listelediğim malzemeleri kullanarak ilk denememe başladım. İki adet 19Lt Polikarbon şişelerde yapıyorum.
*1.300 gr Tespih ağacı tohumu
*1.000 gr Yonca, Isırgan v.b otlar
*500 gr Enginar ve yaprakları (tenesi 4tl)
*500 gr Alıç
*20 adet yumurta kabuğu
*4 adet Muz
*2 adet Patates
*2 adet Soğan
*1 Kg+1Kg esmer şeker (Melas)
*0,5Kg+0,5Kg EM1
*12+12lt dağ suyu
*4 dal Aloe Vera
*1kg Ispanak ve Pancar sapı
*iki avuç ceviz ve çam fıstığı kabuğu
Bütün malzemeyi Nargile sistemi ile donattıktan sonra ikinci gün sonunda hava kabarcıkları başladı. Bugün itibariyle malzemenin bir kısmı üstte diğer kısmı altta bulunmakta. Yurt dışından getirttiğim Ph metrenin kalibrasyonunu yapmadığım ve şişelerin ağzını açıp hava aldırmak istemediğimden Ph ölçümü yapmadım. Yarısı güneşte kalan ve üstünü bez ile örttüğüm şişe diğer gölgede kalana göre daha fazla kaynama yapıyor. Sanırım güneş veya ışık fermantasyonu hızlandırıyor. Ancak kokuda herhangi bir sorun yok şimdilik. Takip edenler bilecektir; ben bu Enzimi zeytinliğimde kullanmayı planlıyorum. Organik olarak zeytin yetiştiriciliği yapmayı hedefliyorum. Kimyasal kullananlarla belki rekolte konularında yarışamayacağım ama en azından sağlıklı nesiller için bir faydam dokunacak-ki inşallah bunun kıymetini bilecek insanlarla karşılaşırım.( Zeytinlik henüz 1,5 yaşında ve humik asit+leonardit+çiftlik gübresi+bordo bulamacı+em5 hariç başka birşey kullanmadım. Em5 benim için pahalı olduğundan Enzim kullanmayı istiyorum.
Tekrar merhaba,
Biraz önce benim damacanaların ph seviyelerini kontrol ettiğimde ;
1 No'lu damacanadaki enzimin pH değeri 3,3
2 No'lu damacanadaki enzimin pH değerinin 3,5 olduğunu gördüm.
Bu başlıktaki mesajlarda pH seviyesinin 3-3,5 arasında olduğunda enzimin tamamlanmış olacağı yazıyordu, kokusu hafif turşu gibi, rengi bulanık ve malzemeler dibe çökmüş. Acaba benim deney başarıyla sonamı erdi? Fikrinizi paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler.

sezik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön