Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Sn.Lonicera,
Sizin yaptığınız fermentasyon değil, sanırım aerobic kompost çayına daha yakın başka bir şey. Sürekli hava vererek aerobic mikroorganizmaları teşvik ediyorsunuz, muhtemelen anaerobic fermentasyonda hakim bakteri olan laktik asit bakterileri uyguladığınız yöntemde bulunmuyor, havadan gelen ve oksijene ihtiyacı olan başka bakteriler bulunuyor. Yaptıktan sonra PH ne seviyede ve nasıl bir koku oluyor?
|
Aynen dediğiniz gibi, zaten kompost çayına benzer bir düzenekle işe başladığımı da ta en başından yazmıştım. Eldeki enzimin ph'ını ölçecek bir alet yok bende. Kokusu ise tatlımsı turşu kokusu. Önceleri keskin turşu kokusu melas ekledikçe sanki nescafe'ye süt tozu eklemişsin gibi yumuşadı
) Bidonun ağız kısmında strafora benzer yığın halinde beyaz tabaka oluşuyor. Neredeyse iki günde bir bu tabakayı sıyırıp enzim içerisine atıyorum ama yeniden birikme yapıyor. Keşke imkan dahilinde olsa da içerisinde ne var ne yok görebilsem
)