View Single Post
Eski 12-04-2013, 06:59   #1451
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciroz Mesajı Göster
Oksijensiz fermentasyonda karışımın hava almaması önemli, ancak gaz çıkışının yoğun olduğu dönemlerde, kısa sürede kapağı açıp gaz çıkışını sağladıktan sonra kapatmakla ortama giren oksijen, göreceli olarak kabul edilebilir bir oran.

Enziminiz kötü kokmuyorsa çöp olmayabilir. 2 ayda enziminiz fermentasyon sürecini tamamlayıp kullanılmaya hazır hale gelmişte olabilir.
Kesinlikle doğru bir tesbit bence. Oksijensiz fermantasyonda hava almaması önemli. Özellikle enzime yeterli melas, pekmez vb. gıda takviyesi yetersiz verilirse içerisindeki bakterilerin ölümüyle kokuşma söz konusu oluyor.

Turşu gibi kokan enzimin olgunlaşma sürecini tamamlama ihtimali yüksek. Tam emin olunamıyorsa her türlü ihtimale karşı hazırlanan enzimin ilk olarak gözden çıkarılabilek, kaybedince çok üzülmeyeceğimiz, elimizde birden fazla olan bitkilerde denemesi ve oldukça seyreltilerek kullanılması daha iyi olur diye düşünüyorum.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön