View Single Post
Eski 08-04-2013, 23:16   #15
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iocaktan Mesajı Göster
sizlere bir sorum olacak, bu ağaçla ilgili.
köklendirme ve parçalama olayı uzun bir zaman alacağından bu arada yaprak küçültme olayına girmeli miyim? yoksa parçalara ayırana kadar bekleyip her parça için ayrı ayrı mı yapmalıyım bu işlemi?
bir de dallanma belli bölgelerde çok yoğun olmakla beraber bazı bölümlerde hiç yeni filizlenme olmadı şimdiye kadar. önümde çok uzun bir zaman olacak biliyorum ama bu dallanmayı artırmak için yapılacak bir işlem varmı, yoksa en güzel çözüm zaman mı?
Sn iocaktan

Bonsaideki diğer tüm işlemler gibi yaprak küçültme de ağacın enerjisini harcayan bir işlem; sonuçta yeni yaprak ve sürgünler vermesi için ağacı tekrar zorluyoruz. Dolayısıyla bunu çok sonraları düşünmemiz lazım... ayırdıktan sonra değil, hatta havai köklendirmeden elde ettiğiniz her bir ağaç yeterince dallanana kadar beklemek en iyisi benim görüşüm.

Şu anda bu kadar uzun bir ağaçta sık aralıklarla dallanma elde edememeniz de gayet normal, bunun için de sabırlı olmanız lazım. İleride elde edeceğiniz her bir ağacın boyu nispeten çok daha kısa olacağı için, dallanma da sık olacaktır.

Sabır...

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön