View Single Post
Eski 03-04-2013, 23:07   #8
Murat Uysal
Ağaç Dostu
 
Murat Uysal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-03-2011
Şehir: KARABÜK
Mesajlar: 337
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Toprağınızda zaten azot az, yani çözünecek fazla bir azot yok..Bu yüzden amonyum sülfat gibi kükürtlü gübreleri tabandan takviye yapmanız gerek..Dekara 15-20 kilo amonyum sülfat, 15-20 kilo kükürt, 30-40 kilo da leonardit olabilir..
Bu arada, bunların yanısıra daha çabuk çözüm için gelişmekte zorlanan bitkilerinize yapraktan azot verebilirsiniz..

Denizyosununu yapraktan birkaç kez verdiğinizde iyi sonuçlar alabileceğinizi sanıyorum:

Organik Gübreler | DRT TARIM
Kusura bakmayın ama benim anlamadığım asıl mesele şu. İnternet sitelerinde ve ağaçlar nette araştırma yaptığımda dekara 100 -150 kg. kükürt atıp toprağın 20-30 cm altına karıştırmam gerektiğini anlıyorum. (Karıştırmak için Bel, kürek ve çapa kullanabilirim ancak) Ancak bana yapılan gübre tavsiyesinde dekara 20 kg suda çözünebilir toz kükürt ve 40 kg leonardit. Ziraatçiye sorduğumda leonarditin her sene uygulanması gerektiği şeklinde. Kafam karışık. Ve bu hafta sonu mutlaka uygulama yapmam lazım. Mayıs ayının ilk haftası fidelerimi dikeceğim. Bana tam bir gübreleme planı yapabilecek olan var mı?

Ayrıca daha önce "Taze Atık Mantar Kompostu Kullanılır Mı" başlığında da dediğim gibi elimde bol miktarda atık mantar kompostu var. Bahçemde denedim. Marullarda ve soğanlarda herhangi bir gelişim problemi şu anda yaşamadım. Başka da bir gübre kullanmadım. Ama gelişimin zayıf olduğunun farkındayım. Bu sadece şimdi olmuyor . eskiden de aynı şekildeydi. Ben Bu AMK'yı kullansam PH düşmesine etkisi ne olur acaba. Tuzluluk sorunu olduğunu zannetmiyorum. Üzerine 7-8 kez saatlerce yağmur yağdı ve kompost 2. faz olan Termofil fazda hala (Yani 60-70 derece sıcaklığı gören kısımları var)

Bu PH'ı 6,5 seviyesine düşürmek için ne yapmalıyım. Saygılar. Şimdiden teşekkürler.

Murat Uysal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön