Konu: Nergis
View Single Post
Eski 02-04-2013, 18:46   #1805
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Sn. Pria'dan aldığım 5 double daffodil soğanı bu sene üçer çiçek açarak koca bir öbek oldu. Güneş biraz az geldi sanırım yapraklar ve dallar oldukça yumuşaktı, yağmurla birlikte fotoğraftaki gibi yere yattılar. Fotoğrafı daha önce çekmiştim, şu an çiçeksiz.

Eklenti 384606
Sayın Kiraz..
Bu ''erlicheer'lerin en sevdiğim yönlerinden biri de bu..Çok çok kaba bakım hataları yapılmadıkça ve mümkün olduğunca çok güneş gören bir yere ekilirse çiçek saplarındaki tomurcuk adedi artıyor ve yavru soğanlar bile çiçek veriyor..Çok cömertler..
Tabi, saptaki tomurcuk adedi arttıça, sap ağırlığı çekemez oluyor ve azıcık yağmur falan yağdığında yamulup bükülüyorlar..Bunun için bu dönemlerde aşağıdaki fotodaki gibi bunları gevşek bir iple toplayıp bağlamak gerekebiliyor..(1. foto)

Bunların tuhaf huylarıda var biraz..Bakın ben nergislerin çiçeklerini saksıda kuruduktan sonra onları kesip saplarınıda kuruttuktan sonra vazoya koyuyorum..Bir dahaki yılın taze çiçeklerini görene kadar onlarla teselli buluyorum..bunların kurutulmuşu da çok dekoratif oluyor..
Saksıdaki çiçekler kurudu artık ama bugün hava azıcık ısınınca çiçek sapları hiç eğilip bükülmezken yapraklarını yatırdılar..Oysa susuz da değiller (2.foto)

Nergisleri tek tek ayrı yerlere değilde, sizin yaptığınız gibi toplu ekilince daha bir göz alıcı oluyorlar..
Selamlar..

Eklenen Resimler
  
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön