View Single Post
Eski 26-03-2013, 18:46   #65
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Burdaki uygulamalarinda 3 corba kasigi gubrenin 5 lt suda iyice cozulerek ya da 100 m^2 topraga 10 kg kadar karistirilarak verilmesi oneriliyor. Kendi kullanim alaniniza veya sulamada kullanacaginiz suya gore orani degistirebilirsiniz. Ben goz karari kullaniyorum. Uzunca bir suredir butun alana dogrudan yaymaktansa tek tek gubrelemek istedigim bitkilere bir avuc kadar uyguluyorum. Sasirtma yapacaksam cukura ekliyorum, bitki gelismisse dibine yayiyorum.

Yarasa gubresi (deniz kusu gubresi gibi) suda kolay cozunur ama imkaniniz varsa karistirmadan once ufalamanizi oneririm. Sivi uygulamalari icin, once acik renkli, dibini gorebileceginiz bir kovada cozmenizi oneririm. Boylece iyice cozunup suyun icinde homojen dagildigini gozleyebilirsiniz. Kullanmadan once cozeltiyi karistirirsaniz da iyi olur. Bir de yapraklara puskurtme yoluyla uygulayacaksaniz, kullandiktan hemen sonra puskurtme sisesinin deliklerini suda temizlerseniz deliklerin tikanmasini onlemis olursunuz. Dipten sulama yapacaksaniz zaten sorun yok. Sivi kompost yapiminda kullanacaksaniz 1 gun kadar suda cozundugu icin cozelti daha homojen olur.

Organik oldugu ve icindeki besinler yavas yavas bozundugu icin bitkiyi yakmiyor. Fazla verdim mi diye endise etmeyin ama tabii sizin aldiginiz urunu denemedigim icin de baslarda olculeri asmadan uygulayip urune alistiktan sonra da kendi olcunuzu belirleyin derim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI Mesajı Göster
teşekkür ederim sn birnefes toprak

turkuavzın sitesinde tüm raporları ve belgeleride yayınlanıyor,madem para veriyoruz adam gibi bişeye para verelim diymi.

peki bu yarasa gübresini nakadar toprağa kaç gr atmalıyım.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön