View Single Post
Eski 25-03-2013, 23:24   #16
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Murat Uysal Mesajı Göster
Sn. Meyveli Tepe ne kadar da çok benziyor santini domatese. alışmıştıkda. 50 kök dikiyorum her sene. bi çok kişiye de dağıttım tohumlarını.

Ancak şu var ki lezzet, sertlik, Santininin kütür kütür yemesi varya şahane. Acaba bunları tutuyormu.

Hem santini çok da veriyor. Çiçekden yaprakları gözükmüyor maşallah. Plum kadar oldu hatta geçen sene santinilerim. Merak ettim acaba bu tür nasıldır. Biraz anlatırmısınız..
Tamamen farklı bir çeşittir. Santini benim ıslah etmeye çalıştığım bir çeşit ve süreç 7 senede tamamlanacak (ki 7 senesi dolunca başka bir isim vereceğim). Santiniyi rengi kızardığı anda toplamanız gerekir. Lezzet, aroma ve kütür kütür meyve sertliğinin maksimum olduğu zamandır. Bunun kökeni sicilya ve zaten hairloom bir çeşit. Bu çeşidin salkımda daha uzun zaman beklemesi gerekir. Hiç yumuşamaz, bekledikçe şekerlenir ve aroması artar. Bir salkımda 30-40 kadar domates verir. Toplanıken salkımıyla beraber alınır. Kasım ayında havalar iyice soğuncaya kadar da devam eder. Bitki çok büyür. Her kök sayısız salkım verir ve hemen her çiçek meyve tutar. Meyveleri santiniye göre daha küçüktür.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön