View Single Post
Eski 25-03-2013, 18:28   #63
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Uretim yeri ve kaynagi belirtilmemis urunleri almamanizi tavsiye ederim. Sizin baktiginiz urunun adinda "gubre" gectigi icin, paketin ustunde NPK degerlerinin firma tarafindan yazilmasi gerekir. Ornegin urun paketinin ustunde "buyume duzenleyici" deseydi, icinde bitkinin alabilecegi besin olsa bile NPK degerlerini aramazdim cunku kullanim alanim farkli olurdu. Baska bir ornek: Kati kompostun icinde de belli oranlarda NPK vardir ama kompost kullaniminda oncelikli amac saglikli bir toprak kutlesi olusturabilmektir. Gubrenin kullanim alaniysa farkli.

Bir de paket ustunde yazan degerler sizi yaniltmasin. Genelde bitkinin dogrudan alabilecegi NPK oranlari verilen degerlerin altindadir. Ozellikle organik gubre, yavas yavas bozunarak bitkiye faydali hale gelir ve bitki gubrenin icindeki butun besini tek seferde alamaz.

Sonuc olarak benim onerim, gubre olarak aldiginiz urunlerde NPK degerleri acikca belirtilmis urunleri kullanmaniz. Bu degerler belirtilmediyse, urunun cok kaliteli oldugu soylense dahi ben pek tercih etmezdim.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI Mesajı Göster
birtanesi türkiye ürgüp te çıkartılan katı yarasa gübresi 25 kg si 75 tl. NPK değerlerini yazmamışlar,ama epey bilgi vermişler güvenilir bir ürüne benziyor.

diğeri turkuvaz katı yarasa gübresi eskişehirden çıkartılıyor 25 kg si 105 tl
N:2,4 P:0,59 K:4,7 SUDA ÇÖZÜNÜR. ORGANİK AZOT:1,9

Diğeride Gitti gidiyordan BAT GUANO katı yarasa gübresi 5 kg si 60 tl.
gönderim yeri İstanbul yazıyor ama üretimi ve değerleri yazmıyor.

ithal olanını bulamadım zaten.

ben bahçemde sebzelerimde ve meyve ağaçlarımda kullanmak istiyorum

hangisini almamı tavsiye edersiniz.


Düzenleyen birnefestoprak : 25-03-2013 saat 20:37
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön