View Single Post
Eski 25-03-2013, 11:05   #31
ciroz
Ağaç Dostu
 
ciroz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
Alakır' dan ...

Alıntı:
'ESAS'tan değil! 'USUL'den!

Pamuk gibi bembeyaz saçları ve bilgeliğiyle çıka geldi yine ormanın içinden Ayşe Ana. 'Alakır yine özgür akıyormuş çocuklar' diyerek nur yüzündeki memnuniyet ifadesiyle. Hangibirimizin, nasıl cevap vereceğini, DEDEGÖL ENERJİ'nin 'yaşam hırsızı' KÜRCE HES'nin 'mahkeme kararıyla' tekrar baraj kapaklarını kapatarak vadideki tüm canlıların suyunu kendi menfaati için karanlık borulara alarak bütün canlıları susuzluktan ölüme mahkum ettiğini ve bunun dolanbaçlı gerekçelerini nasıl anlatacaktık?

Mahkemenin 'esas'tan, 'bu baraj çevreye ciddi bir şekilde zararlıdır' diyerek mühürlediği KÜRCE HES'in, sonra dava'nın 'usul' yönünden 60 günlük bir bahaneyle reddini zaten susuzluktan kuruyacak olan çınar ağacına, ölecek balıklara ve diğer tüm masum canlılara açıklamaktaki zorluktan ve insanlığımızdan utanç içindeydik. Biz gak guk ederken aynı çınar ağaçlarına ve balıklara olduğu gibi Ayşe Ana, Anadolunun kadim bilgeliğinin vadimizdeki yaşıtları, Durmuş amca, Hamide teyze.. gibilerinin bizleri hep kendilerine hayran bırakan üslub ve anlayışıyla fazla söze gerek kalmadan olayı anlayıp 'gelin hadi yufka yazıp pişirelim, katmerde ederiz' dedi. Hepbirlikte ateş yaktık, hamur kardık, sac ayağını yerleştirip düzen tuttuk.

Katliamlara onay veren bir hukukun artık hüküm sürdüğü bu topraklardaki acılara ve şiddete, ateşte pişirdiğimiz yufkayla ve onun bizlere kattığı güçle ve bilinçle kalktık yer sofrasından. Ne yersen O sundur. Ne hükümetler, ne onların hukuku, ne de onlara tetikçilik yapan yaşam ve kültür soykırımcıları 'yufka' ekmeğinin erkine karşı duramayacak bu topraklarda. Anadolu halkı, emperyalizme ve içten dıştan ona uşaklık eden 3 kuruşluk karakterlere, yeri ve zamanı geldiğinde, eskidende olduğu gibi yine tek bir yumrukla gerekli cevabını verecektir bir yufka ekmeğinin verdiği nimetin bereketinin erkiyle. Hemde hem 'esas'tan hem 'usul' den!

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön