View Single Post
Eski 25-03-2013, 01:47   #61
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Aslinda kokulusu kokusuzu seklinde iki ayri cesidi yok. Rahatsiz etmeyen bir kokusu var. Turkiye'deki siteler guanoyu nerden temin ediyor bilmiyorum ama yurtdisinda benim bildigim yogun olarak islendigi yerler Jamaika, Endonezya, Peru ve Meksika. Yalnizca gubre olarak degil, suda eritilip bitki yapraklarina puskurtme yoluyla verilirse mantar ilaci olarak da kullanilabilir.

Guanonun cikartilma hizi yurtdisinda siklikla sorun oluyor, hatta kaliteli olan markalarin bazen aralikli surelerle uretimi durduruluyor. Nedeni de magaralardaki guano birikintilerinin bircok turun besinini olusturmasi. Guanonun gubre elde etmek icin asiri miktarlarda kullanimi bu turlerin devamliligina, biyolojik cesitlilige zarar veriyor. Benzer bir durum gectigimiz sene Peru'dan cikartilan deniz kusu guanosu ile ilgili olarak yasandi. Guano uretimi uzunca bir sure durdu. Bu degisimler, fiyatlarda degisime de neden oluyor.

Verdiginiz her iki fiyat da aslinda pahali degil (belki 25 kg'lik paketi satan firmanin uretim kapasitesi digerine gore daha coktur, fiyati kirabiliyordur). Burda onemli olan NPK degerleri. Onlari yazabilirseniz, fiyat acisindan daha iyi bir fikir verecektir. Bir de sizin verdiginiz fiyat, yurticindeki yarasa magaralarindan elde edilen guano icin mi yoksa ithal guano icin mi?


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi HANIMELI Mesajı Göster
benim anlamadığım bişey var. bazı sitelerde 5 kg si 60 tl,ama baktığım kaliteli üretici firma sitelerinda 25 kg si 75 tl. bu fiyat farkı nedir, az işlenmiş,çok işlenmiş falanmı,kokulusu,kokusuzu falanmı var. bide 25 kg luk bir paketin kargo fiyatı ne tutuyor?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön