View Single Post
Eski 23-03-2013, 15:19   #45
menekşecibaba
Ağaç Dostu
 
menekşecibaba's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 816
Afrika menekşelerimizin iyi çiçek lenmeleri sağlamak için ne yapmamız gerekir.


1) Yeterli ışık almalı. Afrika menekşeleri, parlak bir pencerenin önünde veya 12 saat boyunca açık olan bir floresan ışık biriminden 15 -20 cm. altında olmasını tercih ediyoruz. Yeterince ışık almıyorsa, yaprakları genellikle yukarı ulaşacaktır.

2) Afrika menekşeleri için dengeli bir gübre verebiliriz.

3) Afrika menekşeleri yapraklarının sadece üçte biri çapında bir küçük saksı en iyi çiçeklenme için idealdir. Genelinde dokuz cm. büyüklüğüne bir bitki için üç cm. saksı köklerin iyi gelişimi açısından uygundur.


4) Afrika menekşeleri iyi çiçek, iyi kök gelişimi için asla doymuş çamur gibi veya kemik gibi kuru olmayan eşit olarak nemli tutan çok gözenekli harç karışımı oluşturulur. Biz torf, vermikulit ve perlit eşit oranlarda bir karışımı öneririz.

5), Çiçek tomurcukların da kapalı kuruma olabilir. % 40 Nem seviyeleri idealdir. Havalandırma ya dikkat edin ; Bitkinin yüzeyi boyunca kuru hava üfleme olup olmadığını görmek için, aynı zamanda kontrol edin.

6) Bazı Afrika menekşeler inde değişimlerin sonucunda ortam düzelse bile sadece yapraklar büyümeye gider rahatlama anlamında, vejetatif olur. Üreme olması için onları biraz korkutmak gerekir. Saksı değişimi bir yöntemdir. Aynı zamanda küçük bir deprem oluşturmak için sert bir cisimle toprağını karıştırın. Bu bitki yaşam-of-the-türler içgüdüsü uyanmasına sebep gibi görünüyor ve genellikle tomurcukları oluşacaktır.

7) Ortalama ısı 15-25 dereceleri arasında olmalıdır.

8) Bazı çeşitleri utangaç çekingen bitkilerdir. Eğer bu tekniklerin hepsini denedim ve hala çiçek lenmiyorlar diyorsanız, atın ve koşullarına daha uygun olabilir farklı bir çeşitliliği ile tekrar deneyin. Veya yaprak çeliği alın.

menekşecibaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön