View Single Post
Eski 22-03-2013, 20:28   #21
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Sarmaşık/ sarılıcı türler için aslında bir aparat gibi bir şey var, adını bilmiyorum. Ağ gibi birşey, bunu mesela farklı ebatlarda duvara çivi filan birşeyle sabitlersiniz, o oraya tırmanır, sarılır. Veya sizin dediğiniz gibi gene çiviye ip bile bağlayıp, ona da tırmandırabilirsiniz. Duvarınız ne yükseklikte bilmiyoruz, resimlerini görünce netleşir.

O dediğim aparat olayını da diğer arkadaşların pek çoğunun bahçe/balkon sayfasında mutlaka görürsünüz. Duvara halı gibi yapıp kaplayabilirsiniz de. Daha değişik şekil verenler de vardı.

Hanımelinin çelikten çok kolay tuttuğu söyleniyor ama denemedim, çevrenizdeki apartmanlarda olabilir, bir parça dal rica ederseniz belki verirler ve onu denemek amaçlı dikersiniz. Hanımeli başlığında yetiştirme bilgisi vardır.

Gene siz daha iyi bilirsiniz ama eşiniz kısmen haklı Az da olsa bir parçasını kapatmak iyi olabilir terasın. Yağmur, kar unsuru var. Ayrıca gerek siz, gerekse bazı bitkileriniz için gölgeli bir alan gerekecektir.

Oturulacak köşeyi ve bitkilerinizn olacağı yerleri de planlayabilirsiniz - rüzgar durumunu, gölge/ güneş durumunu dikkate alırsınız.

Teras genişse, yer kalacaksa bir de şöyle puf minderli salıncak koyun, oh mis gibi, gün batımını filan seyredersiniz Ne güzel olur. Bana da ne oluyorsa, sanki benim terasımmış gibi konuşuyorum ama

Bahçe el aletleri, ufak tefek araç gereci koyacağınız minik bir dolap, kabin gibi birşeyi de ekleyelim listenize. Ama bunları evin başka yerinde bulunduracaksanız kalabilir elbette. Bütçenize göre davranırsınız. Örneğin 3 çekmeceli plastik çekmeceler oluyor ya, genelde mutfakta kullanırız, o bile işinizi görebilir - küçük boyu kastediyorum.

Videodaki topraklı bölüm bir fikir, siz kendiniz daha farklı bir uygulamasını da yapabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam, orada o balkonda, o toprak doldurulan kısım zaten böyle uzun ve derin, içi boş bir bölüm. Yani öyle inşa edilmiş en baştan sanırım. Siz de öyle bir bölüm yoksa bile, gene de birşeyler yapılabilir. Peyzaj ana sayfasındaki bölümlerde çok güzel örnekler var.

Ankara'da Karşıyaka seraları varmış, ben gitmediğim için bilemiyorum, arkadaşlar adresini verir size. Fiyatlarını da bilemiyorum. Yapı marketleri ve diğer marketleri de gezdikçe tohum ve saksılı çiçek görürsünüz, bütçenize göre alabilirsiniz. Geçen yıl A101'e ve BİM'e baharda tohumlar gelmişti, almıştık, fiyatları uygundu, bu aralar gene satışa çıkar, tam zamanı, takip edin. Onun haricinde, Migros vb marketlerde de oluyor, ancak fiyat farkını göreceksinizdir. Kalite farkı konusunda birşey diyemem.

Bunun haricinde, şu başlıklarıı arada inceleyin:

Alışverişler ve İlanlar Hakkında - agaclar.net

Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler

İnternet Üzerinden Yurtdışı Tohum, Bitki Siparişi

Ankara: saksı, torf, perlit, bitki, İlaç, el aletleri alınabilecek yerler

Atatürk Orman Çiftiliği serası hakkında


Gene forumda arada tohum, fide paylaşımı yapıldığında onlara da göz atarsınız, incelersiniz, hatta Ankara'daki üye arkadaşlarımız paylaşım ilanı verdiğinde kargo masrafınız olmaz:

Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas - agaclar.net

Bunları da incelersiniz.

Gül demişsiniz, neden olmasın? O da olmalı. Siz forumu inceledikçe bitki listeniz epey uzayacak, orası kesin Onun da başlığını okursunuz.

Terasınızda boya/badana- tadilat yapılacak mı? Yoksa bitti mi? Boya yapılacaksa, üstteki resimlerde beğendiğiniz evlerden biri beyaz boyalı, pencereler de mavi - tam Akdeniz tarzı. Onu da düşünebilirsiniz.

Ayrıca aklıma gelmişken, gerek boş duvarları değerlendirmek gerekse görüntüsü hoş olacağı için duvarlara asılan aplik türü saksı yazıyoruz listeye Sarkan çiçeklerin bir kısmı onlara dikilebilir. Makrome tipi saksılara da bakın.

Anlaşılan çeşit ve sayı çok olacak o yüzden evdeki büyük pet 5 ltlik su şişelerini, büyük yoğurt kovalarını da kullanabilirsiniz. Bunun haricinde, tohum çimlendirmek için ister viyol satın alın, isterseniz evdeki boş küçük yoğurt, peynir kaplarını, meyveli yoğurt kaplarını, salça- konserve kutularını kullanın. Karar sizin.

Efendiim, geldik işin süs püs noktasına. Burada eşinizi daha çok dinleyin derim Değişik hoş aksesuarlarla terasınıza renk katabilirsiniz. Sadece bir örnek rüzgar gülü Bir de o rüzgarda sallanan ve hatta melodi çıkaran şeyin adını unuttum, ondan da yazın listeye.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön