Konu: Nergis
View Single Post
Eski 22-03-2013, 18:46   #1776
pria
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egülnur Mesajı Göster
Sayın pria dan aldığım ve daha önce tomurcuklarının fotolarını yüklediğim nergislerim açtı. Zaten 4 tane almışken 6 sap verdiler. Üstelik beşiz falan değil bir sapta 10 ar açtılar. Mis gibi de kokuyorlar. Birine kıyıp vazoya koydum balkondan kokularını alamıyoruz diye.
. Siz de bu kokulu çiçeklerden tarla yapan hocam 100 ve şu anda adlarını bilemediğim bütün amatör ve profesyonel yetiştiriciler de teşekkürü hakediyorlar.
Hayatınıza minik renkler katan nergislerime övgüleriniz için teşekkürler sayın egülnur..

İnanın ben soğanlarımın en irilerini sizlere adaletli olarak dağıtmaya çabalıyorum..Bu yüzden bir soğandan birden fazla çiçek sapı oluşması sürpriz değil benim için..Yaralı-bereli ve en ufaklar bana kalıyor..

Çiçek sonrası hafif gübrelemelerle haziran ayı ortalarına kadar sulamayı ihmal etmez ve bol güneşli bir yerde bakımlarına devam ederseniz, büyük olasılıkla gelecek yıl 10 kadar çiçek sapı elde edebilirsiniz..

Çiçek saplarındaki tomurcuk sayısı hem bakıma hemde güneşli yerde olmalarına bağlı..Ben en fazla 17 tomurcuk gördüm bir çiçek sapında..ama, kaynaklarda 20 adede kadar tomurcuk verebilir diyor..

Vazoya konulan nergislerin sularını ne kadar sık değiştirirseniz (en azından sabah, akşam) o kadar uzun ömürlü olur..Kalorifer peteklerine yakın konmamalı ve her iki günde bir çiçek sapının ucundan yarım santim kesilmeli..ayrıca, gece odada değil, dışarda bırakılmalı..

Nergis kokulu günleriniz bol olsun..selam ve saygılarımla..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön