View Single Post
Eski 22-03-2013, 03:34   #15
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Bu arada benim söz ettiğim evde tüketim amaçlı kullandığımız çörekotu. Fakat, dışarıdan çörekotunun farklı türlerinin tohumlarını da satın alabilirsiniz. Onların renkleri farklı biraz ve boyları daha uzun nispeten fakat ben onları denemedim, buralara bir bakın:

Çörek otu


Nigella arvensis, Yabani çörekotu


Pamuk arasında ne onu ne başka çiçek tohumunu çimlendirmeyi denemedim. Ancak bunu yapan ve olumlu sonuç alanlar da var. Hatta en son sanırım Sevgili Akçabardak resimlerini sayfasında paylaşmıştı. Birazını nemli pamukta, birazını normal torfta çimlendirmeyi deneyin. Sonucu da paylaşın hatta

Genel olarak soruyorum demiştiniz, o yüzden vereceğim bağlantıyı inceleyin, faydalı olacaktır:

Tohumdan üretme hakkında sorular, cevaplar


Epey uzun ama yavaş yavaş zamanla incelersiniz bu verdiğim bağlantıları. Hatta not da alabilirsiniz.


Bir de diğer bitki türleri için şuraya göz atabilirsiniz, bu ana konu başlıklarının altında pek çok alt başlık olduğu için, sayfanın en altında 1-2-3 diye giden diğer sayfalara da göz atabilirisiniz - tüm konu başlıklarında.

Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) - agaclar.net


Unutmadan şunu da belirteyim: Terasınızda sadece bitki mi yetiştireceksiniz yoksa aynı zamanda orayı yaşam alanı (bu lafı sevmiyorum ama) olarak kullanacaksınız? Yani aynı zamanda masa, sandalye vb olacak mı, orada oturacak mısınız? Ailenizle bunu da görüşüp netleştirmeniz yerinde olur.

Her iki durumda da, terasınızın minik bir krokisini çizip (basit bir çizim programı bile olur sanırım) burada hangi köşeye, hangi duvara hangi bitkiyi yerleştireceğinizi önceden planlamayı tercih edebilirsiniz. Hatta bu çizimi burada danışırsınız arkadaşlarımıza. Bu da gerçi çok böyle peyzaj mimarı tavsiyesi gibi oldu ama bu bir seçenek.

Bir başka seçenek de hiç öyle çizim filan yapmazsınız, gene az birşey olur aklnızda ama daha amatörce ve içinizden geldiği gibi bir yerleşim yaparsınız. Sonuçta bahçe dergisinde yarışmaya katılacak değilsiniz, öyle çok cetvelle ölçülüp biçilmiş birşey olmasına da gerek yok. Siz bunlardan neyi tercih ediyorsanız ona göre hareket edin bence.

Terasınızın fotoğraflarını koyacağınızı söylemiştiniz, onları görünce biraz daha netleşir herşey sanıyorum. O zaman kadar da forumu bol bol incelemeye devam

Bir de gider ayak, 2-3 link vereyim de öyle gideyim, biraz daha hayran kalın Tüm arkadaşlarımızın bahçe ve balkonlarında ayrı bir güzellik var, ben örnek veriyorum sadece:

Adalet Yağcı / bahçe

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/14911.htm

Orhan Özbilgiç / bahçe

alcen / bahçe


Şunu da sıkıştırayım araya, çok güzel:

Leptospermum

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön