View Single Post
Eski 20-03-2013, 23:14   #82
Beymen
Ağaçsever
 
Beymen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-03-2010
Şehir: siirt
Mesajlar: 78
Selam ..kapari hakkında tecrubelerimi sizlerle paylaşayım..Aman diyim sevdiğiniz çiçeklerinize yakın veyahut evin girşlerine sık sık uğradığınız bahçenizin herhangi bir yerine dikmeyin..hobi olarak dikenler bahçelerinin en ucra köşelerini seçebilirler..kök, tomurcuk ve meyvelerinin faydalarının yanında yaz boyunca bolca açan büyük beyaz hoş kokulu çiçeklerine rağmen.. arsız dikenli ve çok yer kaplayan bir çalı olduğu için ve özellikle yerini tutuktan sonra kolay kolay kurtulamayacağınız için yerini iyi seçmenizi tafsiye ederim..benim köyün hertarafında bolca çalısı var..o kadar arsızki geçen yaz ortasında yangından kuruyup bir daha çıkmaz dediğim kapariler aynı yıl içinde bolca sürgün verip meyveye yattılar..

bahçemdede birkaç tane var birtanesi havuzumun dibinde bir türlü kurtulamadım.. 20 kg tuz aldım köklerinin etrafını kazıyıp bolca dökmeyi düşünüyorum olmazsa çamaşır suyu dökeceğim belki kururlar..kapari yüzünden bitki katili olacağım..

Not olarak meyvesi çok kısa süreli çatlar (bu olgunlaşmış demektir) çatladıktan sonra tamamen açılır..işte o çatlamş anında yakalarsanız meyvesinin içindeki taze etli kısmı emerseniz benim çok hoşuma giden hafif acımsı tatlı tadı var.. asıl acı olan içinde bolca bulunan tohumları onları çiğnemezseniz o güzel tadı yakalarsınız..
saygılar..

Beymen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön