Konu: Nergis
View Single Post
Eski 20-03-2013, 14:35   #1752
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
''Bu tesbitlerinize katılamıyorum'' cümlemin gerekçesi, Sarıcakayanın olumlu iklim özelllikleri değil, ''Belli bir sıcaklığın üzerinde erlicheer çiçek açarsa kokusuz oluyor'' cümlenizdir.

Bende tam tersine, sizin savınıza karşıt olarak ''erlicheer'lerin yüksek sıcaklıklarda değil, düşük ortam ısılarında çiçek kokularını salgılamalarının az olduğuna tanığım..

Siz henüz ''yüksek sıcaklık'' tan takribi kaç dereceyi kastettiğinizi bile açıklamıyorsunuz..

Sonuç olarak benim görüşüme göre, nergisler en yoğun kokularını 20 derecelerde salgılıyorlar..Eğer hava sıcaklığı 20'lerin çok üzerine tırmanırsa gölge bir yere almalı..

Yüksek sıcaklıktan kastınız 25-30 dereceler ise, hassas nergis çiçeği o ortamda zaten koku salgılamaya fırsat bulamaz, taç yapraklarının kenarları kararmaya başlar, pörsür gider..İşte o zaman onları serince, gölge yere almalı..
Sarıcakaya'nın iklimini bilmeden birşeyler yazıyorsunuz...
Size başka bir şey söylememe gerek yok...

Sıcak iklim bölgesinde erlicheer türü nergis yetiştirenler eğer nergisleriniz kokmuyorsa serin bir yere alın. (Sıcak havalarda kokmayan erlicheer türü nergislerim, hava serinleyince henüz açmamış çiçek sapları serin havada kokularıyla açtılar.) Benimkiler bahçede olduğu için taşıma şansım yok.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön