View Single Post
Eski 20-03-2013, 14:20   #136
eylülbelde
Ağaçsever
 
eylülbelde's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-12-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel Mesajı Göster
Ben de aynı öneride bulunmuştum, ne iyi olur toplanıp gitsek bir bilen eşliğinde. Ben de labada, kuzukulağı, radika, körmen, rezene, turpotu-hardal gibi yabanileri ayırt edebiliyorum. Bunların yanında başka şeyleri de ayırabilsem ne iyi olurdu, mesela hodan, eşek marulu, şevketi bostan, yemlik, yabani kuşkonmaz vb..
Bir ay içinde bu teklifi yeniden yineleyelim o zaman Nariel.

Bu arada hodan(Heybeliada'da), şevketi bostan(Büyükada idi yanılmıyorsam) ve yemlik otuna(komşumuz Sivaslı,bu çevrede hiç rastlamadık yemlik otuna fakat Antalya'da toplayan kadınlara denk gelip tanışmıştık bu otla) doğada görmüşlüğüm var,birlikte denk gelebiliriz belki.

Kantaron, sinirli ot, civan perçemi. Bu otlara rastlamak için ormana bile gitmeye gerek yok. Ben kendi adıma bu otları tanımakta pek zorluk çekmiyorum mesela Nariel fakat bir otu tanımak ismini,cismini bilmek değil tabi, kullanım şekli, dozu, faydaları, belki bunlar konusunda da yol alabilmiş olurum.
Karabaş otu mesela,taze toplanıp çayı içildiğinde boğazı ferahlatıyor,balgam söktürüyor. Kantaron, sinirli ot, böğürtlen yaprağı açık yaralara sürüldüğünde iyileşme süreci hızlanıyor. Gibi gibi..
İsterim ki başka otların da lezzeti,şifasıyla tanışayım.

eylülbelde Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön