View Single Post
Eski 18-03-2013, 21:44   #26
tugrulbaba
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-10-2010
Şehir: Konya
Mesajlar: 194
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alectoris Mesajı Göster
Ankara gibi karasal iklimin hakim oldugu bir sehir icin en uygun, verimli koyun turu hangisidir sizce?
Su siralar Romanov koyunu revacta. Epey reklami yapiliyor ama Ankara iklimi icin uygun olup olmadigini bilemiyorum. Reklami cok yapildigi icin cok pahaliya satildigini ve bu konuda da rant pesinde kosan bircok kisi oldugunu tahmin ediyorum. Yavru verimi yuksek, Ankara iklimine uygun, hastaliklara dayanikli hangi tur ya da turleri tavsiye edersiniz.

Tesekkurler
Merhabalar.
Romanov, charolais gibi ırklar fantaziden başka bir şey değil bana göre.
Size şöyle özetleyim.
Bir koyunun 2 memesi vardır. 3 ve 4 kuzulayan bir romanov 3. ve 4. hatta 5. yavrusunu nasıl emzirir? Bunu aşabilmek için kuzuları baştan ayırıp, analarını sağmak her kuzuyu doyuracak mktarda sütü biberonla vermeniz gerekir. Yapacak sabır ve vaktiniz var mı?
Irkı değiştirdik diyelim atıyorum dorper ırkı getirelim dedik. Yavrusuna düşkün ikiz oranı yüksek et tutumu süper. Her şey bu kadar iyi de neden bizim milletimiz hala anadolu merinos, akkaraman, mor karaman, kıvırcık, sakız vs. hayvan peşinde koştururki?

Diyeceğim ince eleyip sık dokumak gerekir. Islah çalışması dışında uygunsuz ırkların beslenmesine karşıyım. Uygunsuz dedim dikkat ederseniz, yabancı ırklar demedim.

Romanovu sadece ıslah için almalı.

tugrulbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön