View Single Post
Eski 17-03-2013, 20:25   #143
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rkursada Mesajı Göster
iyi günler arkadaşlar adım kürşad ben geçen gün arkadaşımla gezerken bir çiçekçide bonsai görmüştük ben çok hoşuma gittiklerini söylemiştim o da bugün bana bir tane bonsai hediye almış aldım getirdim ancak türü hakkında bir fikrim yok daha önce hiç bonsai tecrübem olmadı ağaç sanki toprağa sağlam tutunmuyormuş gibi hissettim ve köklerine doğru beyazlaşmalar var ağacın ayrıca saksısında hiç drenaj deliği yok bana yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim türü nedir nelere dikkat etmem lazım budama işini nasıl ne zaman yapmalıyım bu gibi bilgilerden eksiğim ayrıca benim bir de mini gülüm var yine hediye gelen ancak onu çok ihmal ettim ve hemen hemen tüm yaprakları döküldü ve ölmek üzere onu da kurtarmak için neler yapabilirim lütfen yardım edin çok teşekkür ederim
Merhaba sn rkursada,

Ağacınızın türü sanırım Çin Kuşeriği.
Genelde hazır bonsalerin toprağı, bitki için ideal toprak olmaktan ziyade, uzun süren nakliye boyunca ağacın ölmemesini amaçlayan ancak uzun vadede bitki için iyi olmayan bir karışımdır.
Dolayısıyla bu tür hazır alınan bonsailerde öncelikle uygun bir toprak karışımı hazırlayarak ve drenaj deliği olan bir saksı hazırlayarak saksı değişimi yapmak çok iyi olur.
Çin Kuşeriği ve bonsai toprak karışımları hakkında bilgileri forumumuzda mevcut ve arama fonksiyonunu kullanarak kolayca bulabilirsiniz.

İçinde bulunduğumuz ay, saksı değişimi ve budamalar için çok da geç kalınmış bir ay değil, bence acilen öncelikle bu konuları halledin.

Bonsai de sulama konusunda da forumumuzda ayrıntılı bilgilerin verildiği başlıklar var, onlara da br göz atmanızı tavsiye ederim.

Kolay gelsin & başarılar

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön