View Single Post
Eski 17-03-2013, 02:18   #355
gadem35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-03-2013
Şehir: izmir
Mesajlar: 2
evet haklısınız. eğitim almadan bu işe girişmek sanırım tam anlamıyla macera olucaktır. bununla ilgili biraz araştırdım ve permakültür ile ilgili bazı seminer ve eğitim kamplarıyla ilgili bilgilere ulaştım. ana konu earthship olmasada , sürdürülebilir yaşamla ilgili pek çok konu ve yöntemi içeriyor. ayrıca sadece yöntem değil alternatif ve kesinlikle doğa ile özdeş bir yaşam tarzını biçimliyor.

performanslar ile ilgili yazılara göz gezdirdim. aklıma bir kaçı ile ilgili soru işaretleri bu konuyu araştırırkende gelmişti. hatta toprak altı ortalama ısı değerlerine bile tam anlamıyla güvenilebilirmi diye düşünmüştüm. neden derseniz , bu planı gerçekleştireceğiniz toprağın yapısınında bu konuda belirleyici olacağını düşünüyorum. toprak var toprak var.. örneğin ben bu planı kafamda oluştururken çeşme - ıldır köyü bölgesinde düşünmüştüm hep. toprak olarak her ne kadar verimli görünsede çevrede yapılan sitelerin inşaatlarında yerin biraz altında tam bir kireçli toprak görünüyor. hiç bir bilgim yok ama belkide bu haliyle daha normal bir toprağa nazaran daha soğuk bir iç ısıya sahip olabilir diye düşünüyorum.


Araştırmaya devam. ayrıca dediğiniz gibi ayrıntılı bir plan olmadan bu işe girelecek gibi değil. evin dış yapısıyla ilgili bir çok detay ortalıkta bolca mevcut. ancak evin altında çalışan sistemlerle ilgili kaba taslak bir kaç bilgi var.. ve eminim bu farklı inşaat methodunun kendine has birsürü tekniği olduğunada eminim....

gadem35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön