View Single Post
Eski 16-03-2013, 03:52   #41
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Simdi cok net acikladiniz. Sizin savundugunuz sekliyle fermentasyon yonteminin uzun vadeli ekimler icin elverisli olmadigini da soylemis oldunuz. Uzun vadeli kullanim icin (yani 2015'teki ekim icin) jel tabakasini domates tohumu ustunde birakacak sekilde tohumu meyveden cikarip kuruttugunuzu soyluyorsunuz.

Tohumu sakladiginiz ortam karanliksa ve nem orani mumkun oldugunca dusukse, jel tabakasinin cimlenme engelleyici ozelligi neden onemli oluyor? Dis etkenlerden neyi kastediyorsunuz?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cliepy Mesajı Göster
Sn birnefestoprak,
Ben mümkün olduğunca tohumu meyvede bırakmaya çalışıyorum, cünkü bu tohumun hala meyveden besin emebilmesine olanak sağlıyor ve tohumu daha da olgunlaştırıyor. Kurutulmuş domates dilimleri görmüşsünüzdür mutlaka ama buna imkanım yoksa tohumu domatesten ayıkladıktan sonra kurutup bahsedilen ortamda yıllarca tutabiliyorum. Üzerindeki jel tabakayı katiyen uzaklaştırmıyorum aksine tutmaya çalışıyorum. Bu tabaka zaten çimlendirmeyi önlüyor ve asıl tohumu da dış etkenlerden koruyor. Ekim yapacağım zamana dek bu tabakanın görevi sürüyor. Ben ekime karar verince bu tabakayı kaldırıyorum. Daha yüksek oranda ve uzun zaman müddetince çimlenme faaliyeti tohumda baki kalıyor.
Umarım izah edebilmişimdir.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön