View Single Post
Eski 13-03-2013, 23:31   #32
Revnak
Ağaç Dostu
 
Revnak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: İzmir
Mesajlar: 352
Sayın birnefestoprak öncelikle bu güzel bilgileri paylaştığınız ve yeni bir yöntem öğrettiğiniz için kendi adıma teşekkür ederim.
Sebze tohumlarımı yeni almış olmama rağmen sanki yetiştirip ürün almayı başarmış gibi tohum alma işlemini nasıl yapmam gerektiğini düşünüyorudum. Zamanı geldiğinde bu yöntemi deneyeceğim

Forumun amacı sorularımızı sormak, bilgilerimizi aktarmak, deneyimlerimizi paylaşmak değil mi?

birnefestoprak burada kendi kullanıp başarılı olduğu yöntemi bizimle paylaşmış, sayın miralay da eleştirilerini, kendi yöntemine göre burada gördüğü yanlışları yazmış, -sizin sayenizde de başka bir yöntem daha öğrendik, size de sonsuz teşekkürler-.
Her şey herkese doğru gelecek ve herkes tek bir yöntemi kullanacak diye bir şey yok. Her yiğidin yoğurt yeme şekli ayrıdır.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
Mevcut şartlar ve bugün insanlara ve doğaya gelecekte bizden sonra yaşayacak insanlığa olan sorumluluğumuz var ki buradaki kanaatler onlara mirastır diye düşünüyorum "kendi uyguladığım usül doğru" diyerek değil en doğrusu nedir olarak yaklaşmak gerekir.
Sizin uyguladığınız usüle diyecek bir şeyim yok bu saatten sonra ama kendi hassasiyetlerim açısından doğru bildiğim veya doğru bildiğimi sandığım şeyleri doğrusu ile çürütülüp en doğrusu ile düzeltilene kadar söylemeye devam edeceğim. Sn birnefestoprak üslubum konusunda gereken eleştiriyi yaparsanız hatalarımı görmek ve düzeltmek beni memnun eder.
Sayın miralay Ben burada en doğru arayışında olduğumuzu zannetmiyorum. Doğru kişiden kişiye göre değişir. O uygulama sonuç veriyor ve sonrasında çimlenme gerçekleşiyorsa -ki birnefestoprak gerçekleştiğini belirtiyor- demek ki o uygulama doğrudur.
Siz kendi yönteminizle tohum alıp çimlendiriyorsanız, fermantasyon yöntemi ile de tohumlar çimleniryorsa buradaki kaygı nedir? Amaç en nihayetinde tohumların çimlenmesi değil mi? Neden kendi yönteminizin çürütülmesini bekliyorsunuz ya da başka bir fikri çürütüp düzeltmeye çalışıyorsunuz ki, başka yöntemler olamaz mı? Bu uygulamanın doğruluğu sizin uygulamanızı yanlış kılmaz kanaatindeyim.
Kendi inandığınız, güvendiğiniz, sonuç aldığınız bir yöntem kimse tarafından çürütülemez çünkü siz ondan zaten memnunsunuz, aynı şey birnefestoprak için de geçerli. Eğer siz yönteminizde hata görüyor iseniz o yöntemi çürütmek için cevap arasınız. Ki burada zaten ikinizin de yöntemlerinden şüphe duymadığı aşikar
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
en iyi bildiğimi çürütülüp düzeltilene kadar "tavsiye" etmektende geri durmayacağım.
İki tarafta da yönteminden memnunsa ve yukarıda yazdığınız cümlede ısrarlı iseniz sonuç ne olacak merak ediyorum

Revnak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön