View Single Post
Eski 12-03-2013, 19:52   #1395
eylülbelde
Ağaçsever
 
eylülbelde's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-12-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 88
Herkese merhaba. İlk iletimi yazdığımdan olacak birçok soruyu içine alan bir şeyler danışmak istiyorum sizlere.

Elimde çeşitli doğal sebze tohumları var ve 1 hafta içinde çimlendirmeye başlayacağım.
Aslında amatör,bir yapalım da görelim aşamasındaydım bir süredir. 1 hafta kadar önce küçük kaplarda, salt bahçe toprağında,ısısını ve toprağın nemini muhafaza edebilmek için streç filmlerle kapatıp elimdeki bazı çiçek tohumlarını çimlendirmeye başladım.

Siteden okuduğuma göre çimlendirme işlemi, torf ya da dere kumu+gübre+bahçe toprağında yapılıyordu. Fakat öncesinde böyle bir yolla denemek istedim ben. Şimdilik 4-5 tane filiz çıkmış durumda. Ama toprak içime sinmedi tabi benim de. Bir yandan da meyve kasaları edindim 7-8 tane kadar. Onları da yine siteden gördüğüm gibi küçük seralara çevirmeyi planlıyorum.

Şimdi kabaca soracaklarım şunlar? (Sorduklarımın dışında yol gösteren önerilerinize de açığım,ola ki cevap verebilirseniz çok sevinirim.)

Sebzeleri torf içinde mi çimlendirmeliyim?(riske atmayayım diyorum çünkü)

Sulama,ortamın ısısı,güneş ışığı ile ilgili siteden öğrendiklerimi uygulayacağım tabi bir yandan. Bu koşulları sağladığını düşündüğüm kapalı,sera işlevi gören de bir balkonumuz var evde.

Torf alabileceğim güvenilir bir site ya da İstanbul'dan alabileceğim bir yer önerebilir misiniz?

Aynı şekilde hayvan gübresi alabileceğim güvenilir bir yer öneriniz var mı?(Bunu bahçe için istiyorum.)

Bu arada toprağın durumu pek iyi değil,bunu da belirtmekte fayda var sanırım Taşındığımızda moloz dolu bir bahçeydi.Hiçbirşey yetiştirilmemiş,kısaca bakım görmemiş bir yerdi. Elden geldikçe moloz ve çöpleri temizledik. Şu anda daha iyi durumda tabi.Topraktır neticede,çıkarır elbet birşeyler diye inanıyorum

3 hafta önce kadar 1 hafta aralıklarla toprağı 2-3 kez alt üst edip çapaladık,havalansın dedik.

Yarın da kompost yapımı için aldığımız çöp kovasını bahçenin bir köşesinde toprağa gömeceğiz yarıya kadar. Oradan da organik gübre edinmiş olacağız.Genelde yazın yapıyorlar sanırım bunu,uygun mudur sizce bu sıralar?

Bahçe için başka ne gibi önerileriniz olabilir?

Biraz uzun oldu yav

eylülbelde Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön