View Single Post
Eski 12-03-2013, 18:57   #5
miralay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2009
Şehir: marmara
Mesajlar: 302
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
"Sebze yetiştiren insanlar nitelik ve verim amaçlı değil birim mesaiden maksimum verimi alabilmek, nicelik bakımından iş yükü azaltmak amaçlı bu yöntemi kullanır yinede tohum üzerindeki zarı yok edecek kadar fermende etmezler tohumların elekten geçebileceği kadar zira çıkan posayı salça yapar insanlar küflendirmeleri mantıklı mı?"

yukardaki ifadeniz dogru degil cunku bu sirketler tohum zardan ayrilana kadar fermente islemine devam ediyor. Benim yontemi anlatirken soyledigim gibi, fermentasyon islemini uzatirsaniz cimlenme oranlarina zarar verebilirsiniz. Bunun belli sicaklik kosullarinda ne kadar sureyle devam ettirilmesi gerektigi uc asagi bes yukari belli ama tohumu toplayan kisi bu iste tecrubelendikce zaten zamanlamayi nasil ayarlayacagini bilir.

"Doğaya rağmen yapılan işlem şu; Sizin yaptığınız katlama tabir ettiğimiz uygulama tohum çimlenmeye alınmadan evvel yapılmalı stoğa alınırken değil."

bu ifadeye gore, tohumlarinin cimlenme oranlariyla ilgili olarak bugune kadar hicbir sorun yasamadigim tohum sirketlerinin tohum toplama/saklama yontemlerinin yanlis oldugunu mu soyluyorsunuz? Bu sirketlerden tohum aldiginiz zaman uzerinde sonraki sene icin paketlendigini yazar. Yani 2014 yilinda alip ekeceginiz tohumu 2013 yilindaki hasattan elde edip paketlerler. Meyveyi saklayip 2014 yilinda fermentasyona ugratmak ve bu noktadan sonra satisa sunmak gibi bir durum soz konusu degil.
Sn. birnefestoprak mesele tohum yani doğa büyük şirketlerin hiperoptik basküler dondurucu kullandığını idda etmiyorum

Elbette siz ben nasıl tohum elde ediyorsak şirketler de öyle elde ederler doğal olmak şartı ile aksi söz konusu değil, verdiğiniz resimlerde frementasyon çürütme yok zaten tohumlar yıkanmakta olduğu görünüyor. Bu adamların sırrı stoklamada ambalajı esnasında tohumları havasız ortamda steril bir şekilde saklamaları ile açıklanabilir. Ve siz bu hijyeni evde sağlayamazsınız.

Ben çoğu zaman etrafta bulamayız veya toplarlar yüksek fiyat vermeye kalkarlar hiç uğraşmam sertifikalı tohumlar alır kullanırım ambalajları havasız sterildir alır açarız içerisinde katlama kiti (pasif bakteri kültürü) olan bir ambalaj daha çıkar kullanma talimatına uygun şekilde bakteri kültürünü tohum ile birbirine karıştırır nemlendiririz sizin yaptığınız gibi bu bakteri tohum zarına hücum eder verimi arttırır.

miralay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön