Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay
ne üreteceğinizi planlarınızı detaylandırın tavsiyemiz olur nacizhane
|
Ben İstanbul'da ömrünün 62 yılını geçirmiş , tarımla ve toprakla hiç uğraşmamış ve konu hakkında bilgisi olmayan biriyim.
Bu yaştan sonra merak sardım.
''Ağaçlar akademisinin'' öğrencilerinden biriyim.
İlk önce toprakta , ıspanak ve marul ile başladım .
Topraktaki çalışmalar devam edecek , ve benim için öğrenme ve devamlılık sağlıyacak ve ileride karşılaşacağım problemler karşısında yılgınlık yaşamama engel olacak bir moral çalışması olacak.
Bu arada esas hedefim topraksız tarım olacak .
Topraksız tarımı , Ülkenin ve genel olarak da tarımın geleceği olarak görüyorum.
Topraksız tarım üstün körü bilgilerle profesyonel olarak hemen atılım yapılacak gibi görünmüyor .( benim açımdan )
O yüzden , toprakla tarım devam ederken , kademe kademe topraksız tarıma geçişe çalışacağım .
120 metre topraklı seranın yanına 120 metre kare de topraksız kurarak , ve 120 şer metre olarak büyütmeyi düşünüyorum.
Bu seralar her bir birim inşa edilirken bir önceki denemelerden elde edeceğim deneyimlerle , daha iyiye doğru evrilecek diye düşünüyorum.
Yani hem pratik yaparak öğrenilecek , hem de kurulum büyütülecek .
Birnci aşamayı geçtik. Ispanak ve marullar yetişti . Bir çok hatalar yaptık . Ama toprak kusurlarımızı örttü.
Şimdi , toprakta domates - hıyar - yeşil soğan - kıvırcık denerken ,
topraksız ortamda, domates denemeyi düşünüyorum .
Aslında hemen domatese geçmeden , kıvırcık ve yeşil soğanla topraksız denemesi daha doğru olacak gibi bir düşüncem de var.
Topraksız da önce yeşil soğan , kıvırcık mı ?
Yoksa hemen domates mi ? Kararsızım .
Yoksa hepsi birden mi?
Yol haritam şimdilik böyle.