View Single Post
Eski 10-03-2013, 19:22   #23
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi miralay Mesajı Göster
ne üreteceğinizi planlarınızı detaylandırın tavsiyemiz olur nacizhane
Ben İstanbul'da ömrünün 62 yılını geçirmiş , tarımla ve toprakla hiç uğraşmamış ve konu hakkında bilgisi olmayan biriyim.

Bu yaştan sonra merak sardım.

''Ağaçlar akademisinin'' öğrencilerinden biriyim.

İlk önce toprakta , ıspanak ve marul ile başladım .

Topraktaki çalışmalar devam edecek , ve benim için öğrenme ve devamlılık sağlıyacak ve ileride karşılaşacağım problemler karşısında yılgınlık yaşamama engel olacak bir moral çalışması olacak.

Bu arada esas hedefim topraksız tarım olacak .

Topraksız tarımı , Ülkenin ve genel olarak da tarımın geleceği olarak görüyorum.

Topraksız tarım üstün körü bilgilerle profesyonel olarak hemen atılım yapılacak gibi görünmüyor .( benim açımdan )

O yüzden , toprakla tarım devam ederken , kademe kademe topraksız tarıma geçişe çalışacağım .

120 metre topraklı seranın yanına 120 metre kare de topraksız kurarak , ve 120 şer metre olarak büyütmeyi düşünüyorum.

Bu seralar her bir birim inşa edilirken bir önceki denemelerden elde edeceğim deneyimlerle , daha iyiye doğru evrilecek diye düşünüyorum.

Yani hem pratik yaparak öğrenilecek , hem de kurulum büyütülecek .

Birnci aşamayı geçtik. Ispanak ve marullar yetişti . Bir çok hatalar yaptık . Ama toprak kusurlarımızı örttü.

Şimdi , toprakta domates - hıyar - yeşil soğan - kıvırcık denerken ,

topraksız ortamda, domates denemeyi düşünüyorum .

Aslında hemen domatese geçmeden , kıvırcık ve yeşil soğanla topraksız denemesi daha doğru olacak gibi bir düşüncem de var.

Topraksız da önce yeşil soğan , kıvırcık mı ?
Yoksa hemen domates mi ? Kararsızım .

Yoksa hepsi birden mi?

Yol haritam şimdilik böyle.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön