View Single Post
Eski 08-03-2013, 18:59   #1860
sagol
Ağaç Dostu
 
sagol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2011
Şehir: -
Mesajlar: 3,144
Sayın Sakaki,

Bana sanki kambiyumu tam sıyıramamışım gibi geliyor. Kışın ağacın yerini değiştirdim ama bu havai köklendirmeyi başlatırken ağaç duvara çok yakın olduğundan ön kısmı iyi görsemde arka kısmı tam göremeden el yordamıyla yapmıştım. O nedenle kambiyumu tam sıyırmadan bir deneme yapıp buna benzer birşey elde edebilecekmiyim diye denemek istiyorum.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn sagol, şundan sordum:
Şimdi ağaçta 2 yönlü besin/su iletimi oluyor; kambiyum doku üzerinden aşağı yönlü (köklere) ve odunsu doku üzerinden yukarı yönlü (dal ve yapraklara). Bir ağacın sadece bir dalı üzerinde kambiyumu (kabuğu) sıyırdığımızda diğer dallar ve yapraklar ağacın köklerini beslemeye devam edebilir ama bu dalda kambiyum dokunun sürekliliğini sona erdirdiğimizde ve bu dalı daha sonra daha aşağıdan köklendirsek bile, dalı ileride ayrı bir saksıya aldığımızda kök gelişimi olmayacaktır diye biliyorum ben. Size onun için sormuştum kambiyum ile o yara kısmı kaynaşmışmı acaba diye.

Dolayısıyla sizin örnekte eğer kambiyum kesintiye uğramışsa, daha alttan köklendirsek bile bir faydası olmayacaktır diye düşünüyorum.

Bilmiyorum yanlış mıyım?

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön