View Single Post
Eski 05-03-2013, 11:03   #451
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Değerli dostlar Merhaba.
Sulama rejimini düzenledikten sonra herhangi bir sorunumuz olmasa da kullandığımız Ec değeriyle ilgili soru işaretleri oluşmaya başladı. Çok sulama yaptığımız zamanlarda verdiğimiz Ec değeri 1.4 iken drenajdan gelen besin eriğinin Ec değeri 1.5 oluyordu bu da köklerde tuzlanmanın göstergesi diye düşünmüştük. Bugünlerde kullandığımız Ec değeri 1.6 ve biz bunu kademeli olarak 1.8'e getirmeyi düşünüyoruz. kış şartlarında yani düşük ışınım koşullanırında yüksek Ec, yazın ise düşük Ec değeri olması gerektiğini biliyorduk. Formda bir yerde de şöyle bir paylaşım vardı:

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçay Mesajı Göster
bugün yeni birşey öğrendim paylaşmak isterim ec ie ilgili kaynak ege üniversitesinden bir prof. kitabından diyorki düşük ışınım kış şartlarında ilk çiçeklenmede ec yi 9,5 yapın 10 gün devam edin daha sonra 7.5 düşürün ve her ay 2 puan düşürerek en son 2.5 kalın öyle devam edin fikri olan söylesin
Gerçi burdaki Ec değeri de çok abartılmış gibi gözüküyor, her neyse...
Her zaman bilgisine başvurduğumuz ve büyük destek aldığımız üstadlardan biri Ec değerini yükseltmememiz gerektiğini hatta düşürmemiz gerektiğini söyleyince iyice kafamız karıştı. Değerli üstad yazın Ec değerinin yükseltilmesi gerektiğini vurguluyor.
Ben kış şartlarında daha az sulama yaptığımız için Ec değerinin yüksek olması gerektiğini, yazın çok sulama yapacağımız için de daha düşük Ec değeri kullanılabileceğini düşünmüştüm.
Değerli dostlar. Bu konuda kafa karışıklığımızın giderilebilmesi için yardıma ihtiyacımız var. tatmin edici cevaplar alabilmek ümidiyle selamlar... saygılar...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön