View Single Post
Eski 05-03-2013, 00:54   #33
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Şimdi bu karışık kuruşuk noktaları nasıl kullanacağız demeyin, önce elinize bir kalem alıp noktaları birer birer işaretleyin öğrenin

Bu noktaların hepsini tedavide kullanabileceğiniz gibi aklınızda tutmanız gereken şudur, akut hastalıklarda yang enerji noktaları, kronik hastalıklarda yin enerji noktaları fayda sağlar. Ama bağışıklık sistemini dengelemek, halsizlik, bitkinlikle mücadele etmek istiyorsak hem yin hem yang noktalar kullanılır.

Baş parmak hatırlarsanız göğüsten başa kadar olan bölgemizi temsil ediyordu. Rahatsızlık bu bölgede ise sadece o kısımdaki enerji noktalarını kullanabilirsiniz veya karın bölgesindeki bir rahatsızlıkta sadece o bölgenin yansımasındaki noktaları kullanabilirsiniz.

Bu noktalara acı kırmızı biber tohumları bağlamak ve cildimiz kızarıp yanana kadar tutmak faydalıdır. Dayanabiliyorsak uzun uzun tutalım. Kırmızı tane karabiber de bantlayabiliriz. Bu işlem bağışıklığımızı güçlendirir.

Bu noktalara yin bölgeye nohut bağlarsak fatik dediğimiz enerjisizlik, bitkinlik, yorgunluğa iyi gelecektir.

Tabi unutmuyoruz, tohumu bağlamakla kalmıyoruz, masaj da yapıyoruz. Burada tek tek tohumları bağlamamız gerek. Kendi elime bu noktalara tohum bağlayarak sizlere göstereceğim.

Tohumları tek tek uygun boyda flaster keserek bantladım.

Name:  el yin.jpg
Views: 9873
Size:  18.8 KB

Name:  elyang.jpg
Views: 9911
Size:  20.1 KB

Bu akşam diğer elime de bel ağrım için tohum bağlayacağım, boğazım hafifçe ağrıyor ona da müdahale edeceğim. Tohumarı bağlayınca sizinle paylaşacağım .

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön