View Single Post
Eski 04-03-2013, 01:10   #26
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Tohumların aktif ve pasif olduğu zamanlar var. Bir tohum normal halinde pasiftir, uykudadır. Eğer ona uygun koşulları sağlarsak hepimizin bildiği gibi uyanırlar ve içlerindeki enerjiyi aktive edip çimlenmeye başlarlar. Sujokta buna aktif zaman denir. Kronik hastalıklarda tohum pasif halde kullanılır. Ancak hastalık akutsa ve çok şiddetliyse tohumu aktive etmek şifayı hızlandırır.

Tohumu aktive etmek için bir turuncu veya kızıl ışığa maruz bırakabiliriz, ılık suda ıslatıp şişirebiliriz.

Odunsu çok yıllık bitkilerin (ağaç, ağaççık ve çalılar) tohumlarını kronik hastalıklarda, otsu bitkilerin tohumlarını akut hastalıklarda kullanabiliriz.

Tohumların kullanımında enerjilerinin çeşidine de dikkat etmek mümkün.
  • Ateş
  • Nem
  • Kuruluk
  • Soğukluk
  • Rüzgar
  • Sıcaklık enerjileri.

Buna 6 enerji teoremi deniyor. Buraya fazla girip akılları karıştırmayacağım. Ama şunu söylemek isterim, burada benim en çok kullandığım bilgi rüzgar. Bu enerji yeşildir, ve kurutur, rüzgar hareket demektir. Nasıl sizde de bir çok fikir canlandı mı? El bileklerini hareket ettirirken ağrı ve kısıtlılık hisseden bir arkadaşıma yeşil mercimek tohumu bağladım 1 hafta uyguladık, çok iyi geldiğini söylüyor.

Bugün kendiliğinden her sene aynı yerde çıkan ve hiç toplanmayan bir pamuktan çiğitlerini topladım. Yeşil renkli, uzun, üzerinde biraz beyaz bir hav var. Düşünün bakalım neler yapabilirim bu tohumlarla.

Temel bilgiler doğrultusunda aklıma yatan bir tohum olduğunda mutlaka deniyorum. İşe yararsa listeme alıyorum. Ama en çok kullandıklarım karabuğday, yeşil, siyah, kırmızı tane karabiberler, pirinç, elma ve üzüm çekirdeği.

Tohumları yapıştırdıktan sonra en az 8 en fazla 24 saat yerinde tutuyoruz. Bu süre içinde ıslatmıyoruz. Bu sebeple tek ele uygulama yapmak bazen daha pratik oluyor.

Şifa etkisini hızlandırmak için hasta olan noktanın hem standart sistemde hem de böcek sisteminde bütün yansımalarına tohum bağlamak mümkün. İki önceki mesajda dereotu tohumları hem standart sistemde hem de böcekte karın bölgesine bağlıydı. Tabii bütün parmaklarda böcek uygulaması yapılması daha iyi.

Buraya kadar anlaşılmayan bir konu var mı?

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön