View Single Post
Eski 28-02-2013, 12:11   #607
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi candem Mesajı Göster
çok teşekkür ederim. sabırla beklemeye devam edeceğim.
ısı sorunum yok odamda bekletiyorum gunduz ışık alıyolar gece biraz suluyorum. pet bardakta olduğundan neminide kaybetmiyor toprak. hergün altına yanlarına bakıyorum kökü gözükür diye ama malesef üzüyolar beni yaramazlar..
inşallah arsız bir meyve olarak bizde görürüz. bol hasatlar arkadaşlar tekrar sağolun. gelişmeleride buraya yazarım eğer sürpriz yaparda yeşerirlerse hemen fotolarınıda çekerim
nemlendirirken vıcık vıck olmasın . Nemlendirin yeter. Ertesi gün yüzeyde kuruma belirtileri gördükten sonra nemlendirin . Şimdilik ışığa ihtiyaç yok . Işık ilk filizler çıktıktan sonra lazım . o da direk ışık olarak değil yansıyan ışık olmalı . 20 güne kadar yolu var. Hatta daha geç çıkanlarda olabilir.
kudret narının toprağa verilme tarihi olarak mayıs 1-6 arası yaygın uygulamadır.

kUDRET NARI NORMAL FİDE HALİNE GELDİKTEN SONRA DİREK GÜNEŞE KOYMAYIN YANSIYAN IŞIK ALSIN . Zaten bunu siz bitkide gözlemleyeceksiniz. Bitki büyürken ışıktan kaçar gibi tersine uzama yapar.

Uzarken yukarıdan aşağıya, bitkinin tutunabileceği bir askı yapmalısınız. Ona tutunarak atkılar atarak tutunur. Eskiden çok bulunurdu uçurtma ipi olarak kullanılan bitkinin kolay tutunabileceği bir askı yaparsanız iyi olur. Bu kumaştan kesilecek uzun parçalarda olabilir. Bitkiyi doğru yere koymaya çalışın sonradan yerini değiştirmek pek mümkün olamayabilir. Yani şimdiden yerini hazırlayın . Filizler çıktıktan sonra 20-25 cm olunca yerine almanızda fayda var.

Bol hasatlar dilerim .

sağlıcakla kalın.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön