View Single Post
Eski 30-05-2007, 11:58   #110
Eaglion
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 415
ben de yanlış biliyorum sanmıştım

Merhaba arkadaşlar,

Son mesajdan bu yana çok zaman geçmiş ama yeni başlık açmayayım dedim. Yeniyim. meraklıyım. Mazur görün.

Bu foruma girmeye başlayıncaya kadar bonsai dendiğinde benim aklıma en fazla15-30 cm büyüklüğünde minyatür ağaçlar gelirdi. Sitedeki üyelerin bonsailerini görünce kafam karışmıştı. Zira benim için şekil verilmiş ve saksıya konmuş gerçek ağaçlarmış gibi görünüyordu. Hepsi çok büyüktü. Bu başlığı gördüğümde anladım ki; boylarına göre farklı sınıflanıyormuş.

Hem yer sıkıntım olması hem de zevkimin, ilk bildiğim gibi, olması nedeniyle yeni olmama rağmen ben yoluma mini bonsaici ( hayır ben değil bonsai mini )olarak devam edeceğim. Aranızda tecrübeli olanlar bana aşağıdaki konularda öneride bulunabilir mi?

Bir iki haftaya kadar, dördünün türünü bildiğim [Acer ginnala bonsai (Amur maple bonzai), Wisteria sinensis bonsai (Mor salkım bonzai), Celtic sinensis bonsai (Jap. Hackberry bonzai),Ulmus parvifolia bonsai (Chinese Elm bonzai)] ve 3'ü süpriz olacak tohumlarım geliyor. Bunlar mini bonsai için ne kadar uygun ve başka bilinen uygun tür var mı? Özellikle yaprakları da küçülmeye müsait.
Bu ağaçların bazıları ve ileride olacak diğerleri dış ortam ağaçları. Mini bonsai yapıldığında dış ortamda yaşayamayacakları kesin. Peki içeride tutsam ne olacak?
içeride de olsa dışarıda da olsa bu ağaçlar içi cam veya mika gibi bir malzemeden minyatür bir sera yapmayı planlıyorum. Özellikle balkonda tutacak olursam, güvenli (agaçları haşlamadan) ve ucuz nasıl ısıtırım. Bildik elektrikli ısıtılar olmayacağı kesin.
Yanlış dönemde aldığım için ( o zaman bilmiyordum özür dilerim), henüz köklenememiş bazı çeliklerim var. Bunlar toplandığında bile mini bonsai için büyükler. Bir de gövdelenip dallandığında amaçtan sapmış olacaklar. Budama ile ne kadar yola getirilebilir. bu yöntem uygun değil ve ben tohumla mı devam edeyim?

Şimdiden hepinize teşekkür ederim
Sevgiler,
Taylan

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön