View Single Post
Eski 25-02-2013, 00:08   #450
Tardis
Yeni Üye
 
Tardis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-05-2012
Şehir: Ankara.
Mesajlar: 17
Arkadaşlar merhabalar benim de bir kaç sorum olacak.
Öncelikle geçen yaz balkonda saksılarda baya bir şeyler ekmiştim sardunya domates vs. ancak kış boyu ben evde yoktum ve onlar da kurudular. Şimdi kuru dalları üstlerinden alarak saksılardaki tüm toprağı kovalara boşalttım, biraz havalandırdım. Yaz boyunca bitkilerde sıvı gübre falan kullanmıştım ama sonbaharda sadece yıkandı toprak, acaba nasıl bir besleme uygulamam gerekir?
Bir diğer sorum da sularla ilgili. Ankara'da kalıyorum ve yazın bitkilerim sudan baya etkileniyorlardı. Ben de musluk suyunu direk koymadım, 24 saat falan dinlendirerek koydum ama bir süre sonra da aslında musluk suyunun bitkilere daha yararlı olduğunu duydum kafam karıştı... Bu konuda ne yapılabilir, işin doğrusu nedir?
Ne zaman ben değil de annem sulasa bitkileri bitkiler bir coşuyorlar böyle, güzelleşiyorlar sanki. Acaba bana mı öyle geliyordur yoksa benim enerjim mi çok pis de bitkileri etkiliyor böyle vallahi çok kafaya taktım cidden düşünüyorum böyle bir olasılığı çünkü suluğu ne zaman annem ele geçirse o bitkiler bir bakıyorum cayır cayır çoğalmışlar. Anlayamadım gitti vallaha

Tardis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön