View Single Post
Eski 23-02-2013, 02:52   #817
birnefestoprak
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Bu karton uygulamasiyla ilgili bir tavsiyem olacak: Kartonlarin ustune eklediginiz topragin yuksekliginin 25-30 cm'den az olmamasina dikkat edin. Karton bozunurken topragin azotundan calar. Bu da bir sure sonra iyice yayilmaya baslayan bitki kokleri icin iyi degil. Aslinda en iyisi topragi tabandaki kartonla birlikte kis boyunca dinlendirip mikroorganizmalarin iyice neselenmesine, halay cekme noktasina gelmesine ve herseyin bozunmasina imkan saglamak
Bir de aslinda ustu yazili ve renkli gazete ve karton parcalarini kullanmanin da eger basimda soya murekkebi kullanildiysa bir sakincasi yok. Yalniz bu murekkep Turkiye'de kullaniliyor mu bilmiyorum. Bunun yaninda bu murekkebin ana maddesi olan soya fasulyesi ya GDO'luysa sorusu hemen akla geliyor. Herhangi bir zarari olur mu bilemiyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ciroz Mesajı Göster
Sn. hberbul,

Bizimde yatakları koyacağımız yer benzer durumda,
Bizim şöyle bir planımız var.

Yatakları 35 cm yüksekliğinde yaptık/yapıyoruz. Koyacağımız yeri belleyip, biraz derinleştireceğiz, bellediğimiz yerin üzerine üstünde yazı olmayan karton serip ıslatacağız, onun üzerine yatak toprağını koyacağız.

Islak Karton alttaki ayrık otlarını maskeleyecek.

Alttaki toprağın drenajı çok kötü olmamalı. Bizim bahçe toprağı killi olduğu için geçen seneki sebze beşiğini biraz daha derin kazmıştık drenajı arttırmak için çakıl sermiştik.

Domates, biber, patlıcan, salatalık, 30-40 cm derinliğinde kök yapıyor diye biliyoruz.

Konuyu baştan tararsanız daha çok bilgiye erişebilirsiniz.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön