View Single Post
Eski 22-02-2013, 20:55   #25
Manifesto
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi shapsough Mesajı Göster
ne yazık ki çoğu üreticinin durumu 23. mesajda ki gibi içler acısı, arada ki şu komisyoncu zümresini kaldırabilsek emeğimizin karşılığını alacağız diye düşünüyorum.
Üretici-komisyoncu ikileminde hangi taraftaysanız orası haklı gibi bir durum var fakat aslolan olaya tarafsız bakabilmek.
Komisyonculuk zaruretten ortaya çıkmıştır ve olmalıdırda .Fakat ülkemizde durum biraz acayip.Biraz parası ve çevresi olan her insan komisyoncu olabiliyor ve insayatif tamamen onların elinde.1.1.2011'den1.1.2013 yılları arası hal uyum yasası komisyonculara ciddi yaptırımlar getirdi.Alt yapı tamamlanamadığı için hala büyük eksiklikler ve maduriyetler söz konusu.

Alıntı:
Jeotermal enerji olmadığı için farklı yöntemler kullanılarak ısı sorununu çözmemiz gerekiyor. Kış döneminde sıcaklığın ortalama 10 derece olduğu bölgede plastik örtülü bir serada en hesaplı ısıtma nasıl sağlanır? Sera kurulmadan önce yapılması gereken işlemler var mıdır?
Örtü altı yetiştiricilikte ısı ve ışık etken faktörlerdir.Bitkilerin yetiştirme takvimi süresince güneşlenme gün sayıları ve ısı ihtiyaçlarını bilmek gerekir.

Mesela sıcaklık ortalaması 10 derece olan bir bölgede sera kurarsanız pasif ısıtma yöntemleriyle ortalama 10 derece olan ısıyı 17-18 derecelere çıkarmanız mümkün.Bu ısı derecesinde bir çok ürün rahatlıkla yetiştirilebilir.

Pasif ısıtma;gündüz serada oluşan ısıyı serada hapsetme ve gece dışarıya kıyasla sera içinde ılıman bir hava oluşturma esasına dayanır.

Bu projede bir sera düşünün.Yan cepheleri 2-3 kat,üst cepheyide 2 kat muşambayla kapladığınızda dış ortamda sıcaklıkgece -3 derece ise sera içinde 4-5 derecelerde olur ve yetiştirme takviminiz biraz uzar ama domates ve salatalığı ek ısıtma yapmadan çok rahat yetiştirebilirsiniz.

Eklenen Resimler
 
Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön