View Single Post
Eski 20-02-2013, 11:58   #1127
nikon_
Ağaç Dostu
 
nikon_'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2011
Şehir: Ankara
Mesajlar: 306
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Sayın Nikon, bitkiniz gerçekten göz alıcı...

Yaz-kış sürekli aynı yerinde, iç mekanda mı tutuyorsunuz? Bitkiniz kaç yıllık?

Bu yaz sürekli güneşte duran yılbaşım, sadece bir adet çiçek vererek beni cezalandırdı sanırım...
Sayın sakdag, bu bitki sürekli olarak even dışında kapalı balkonda duruyor. Yılbaşı çiçeklerinin iyi çiçeklenmesi için soğuk dönemini yaşaması gerekiyor, yoksa ya az açıyor ya da hiç açmıyor. Bu yıl sonbahardan itibaren azar azar sıvı bitki gübresi verdim. Dozu çok az tuttum her seferinde. Çiçeklenmeye de yine dışarıda soğukta iken başladı, sadece görselliğini yaşamak için bu dönemde salona aldım. Oda ısısı dahi mevcut tomurcuklarından bir kısmını dökmeye neden oldu. O nedenle bu bitkiyi her halukarda, donmayacak soğuk bir ortamda tutmak çiçeklenme açısından oldukça yararlı olacaktır. Bu bitkinin yaşını hatırlamıyorum ama oldukça yaşlı. 3-4 yılda bir bundan aldığım dalları başka saksılara dikip yeni genç bitkiler oluşturmaya çalışıyorum.


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Sayın Nikon,

Muhteşem görsel şölen bizim için. Bu kadar sıhhatli olmasında püf noktalarınız var mı acaba? Bendeki tomurcuklarını teker teker açıyor. Hepsini bir açmış görmek kısmet olmadı.
Sayın Benol Hazaroğlu, geçen sonbahardan itibaren bu bitkiye biraz daha fazla özen göstermeye çalışmıştım, o da bundan memnun kalmış olacak ki görsel bir ziyafet sundu bize. Yukarıda da belirttiğim gibi, sonbahardan itibaren azar azar sulamayla birlikte düşük dozda sıvı gübre takviyesi yaptım. Bu dönem boyunca hep dışarıda ve soğukta kaldı. Soğuk dönem geçirmesi çok önemli çiçeklenmenin iyi bir seviyede olması için.

nikon_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön