View Single Post
Eski 20-02-2013, 09:52   #110
Mehmet B.
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-02-2013
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1
Merhaba arkadaşlar,

Ağabeyim halı yıkama işi yapan bir işletmede çalışıyor ve orada temizlik ve koku giderme amacıyla ozon kullanılıyormuş. Farklı şehirlerde yaşadığımızdan bizzat görme şansım olmadı, fakat temizlik konusunda çok etkiliymiş. Çıkmayan inatçı lekeleri ozonla temizleyebiliyorlarmış ve yıkama sonrası halılarda en ufak bir koku olmuyormuş.

İnsan sağlığına yönelik ürünler ve tedavilerde de yoğun bir şekilde kullanıldığını internette gezindikçe öğrenmeye başladım. Gerçi, sonradan aklıma geldi, bundan 20 yıl kadar önçe Şaşal suyu tesislerine gittiğimizde, suyun çıkış yerinde ozon odası vardı ve bize gezdirmişlerdi.

Saf zeytinyağına uygulanmasından sonra cilt rahatsızlıklarında çok etkili olduğuna dair yazılar özellikle dikkatimi çekti. Zira, arkadaşımın babasında egzama var ve acaba iyi gelir mi dedim. Ağabeyimin çalıştığı işletme
kendi kullanımları için zeytinyağı ile deneme yapmayı düşünüyormuş, bana da gönderecek çıkan üründen.

"Medikal Ozon Jeneratörleri zeytin yağı ozonlanmasında ASLA kullanılmamalı çünkü yağ buharının cihazın içindeki yüksek voltaj tüplerine diffüzyonu neticesi ÇOK TOKSİK MADDELER oluşmaktadır" konuda geçen bu açıklama dikkatimi çekti, gerçi söz konusu işletmedeki medikal değil, ama bu buhar o kadar yoğun mu oluyor ki, cihazda olumsuz etkilere sebep oluyor?

Yurtdışı sitelerde çok çeşitli cihazlar var;


Ozone-Generator 5g/h Wall-mount 440$



300mg/h OZONE Generator EO3G 71$




High Output Ozonator - 600mg/h 200$

Mehmet B. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön