View Single Post
Eski 28-05-2007, 23:07   #225
Selahattin Yılmaz
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Selahattin Bey bende de salatalıkların bazıları büyümeden büzüşüp düşebiliyorlar. Ama bu genelde bitkinin ilk verdiği ürünlerde oluyor. Daha sonra toparlıyor. Bitkinin boyu uzadıkça daha sağlıklı salatalıklar ve domatesler veriyor. Bu mantari hastalıklar topraktaki nemden mi olur? Hiç ilaçlamasak bozulanları elimizle toplayıp uzaklaştırsak olmaz mı? Çünkü MSaygın'ın da dediği gibi evde çocuklar var ve sabırsızlıkla büyümelerini bekliyorlar. İlaçsız olunca yıkamadan bile yeseler içimiz rahat. Zaten bizim diktiğimiz salatalık 3-5 kök. Her gün 1-2 salatalık alıyoruz İlaçlayınca bir hafta dokunmamak gerekiyor (Benim ilaçta öyle yazıyor) Zaten ilaçların üzerinde çok tehlikeli ölüm işaretlerini görünce şişesine bile dokunmaktan korkuyorum. Bilgileriniz için teşekkürler.
İlk meyvelerde bitki güçsüz olduğundan veya topraktaki fosfor düzensizliğinden düşmeler olabiliyor ve hatta meyve tutsa bile meyveler şekilsiz olabiliyor bunlar normal. Bazende yapraklar daki buruşmalar yaprak bitlerinden dolayı fideden biraz büyük bitkilerin gelişememesine neden olabiliyor.

Mantari hastalık genelde nem koşullaınan dolayıdır. Bütün bunlarla muhatap olmamak için torf+bahçe toprağı karışımı kullanmak ve bir yetiştirme ortamını bir daha kullanmamak çözüm olabilir. Ancak herşeyden evel sağlıklı fide kullanımı hastalıkların çıkmamasında önemli bir şarttır.

İlaçların ambalajı hakkı da bir şey diyemeyeceğim zira dozunda kullandığınız sürece gerisi biraz da ambalaj etkisi ve o işaretleri koymakla yükümlüler diyeceğim.

Forumdaki ev yapımı ilaçlar başlığını bir inceleyin bakalım mantari hastalıklarınız için neler çıkacak...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön