View Single Post
Eski 19-02-2013, 16:04   #301
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Çiçek pericim,çimlendikten sonra ki konumu açısından sordum.Cosmos tam güneş görmezse fasulye sırığı gibi uzarmış ama çiçeklenme olmazmış, yarı gölge alan pek bir fazlaya bahçem de.
Ben de ne dertliymişim, yazdıkça yazıyorum, gasp ettim sayfanızı

Çimlendikten sonra ben dediğim gibi pek aldırış etmiyorum, sal gitsin zihniyetinde yarı gölgede kalsa da çiçeklenmemezlik yapmadı benimkiler. Benim burada da gördüğüm şey şu hem kendi gözlemim hem de forumdan: Kozmos zaten uzun boylu oluyor, hatta burada bir yerlerde resimlerde gördüm, bahçede çok iyi bakımla 1.50cm civarına bile ulaşan vardı.

Yani uzun oluyorlar evet. Mesela o resimden çıkarım yaparsam, güneşte bile o kadar çok boy atabiliyorlar. Benim balkonda gölgede kalıyorlardı ama gene de uzun oluyorlar nispeten. Yani sardunyadan örnek vereyim, onun kadar kısa kalmazlar Bence bahçeniz yarı gölge ise bir sorun olmaz, gayet de hoş durur.

Kozmosun bodur cinsi bile varmış, Kozmos başlığında okumuştum.

Bir de şunu aktarayım: Ben buraya ilk üye olduğumda uç almadan bahsediyordu herkes, ben de hatta kozmosta da yapılır mı diye sormuştum. Ben denemedim ama sanırım bu işlem kozmosta yapılırsa tek dal üzerinde upuzun boylanmasındansa, yanlardan da dallanmayı teşvik edebilirsiniz. Yanlardan başka dallar da çıkar sanırım ve daha yuvarlak bir hal alır bitkinin görüntüsü. Hatta denemek için birazını uzun bırakın, birazında da uç alma yapın - hangisi daha hoş durur kendiniz karar verin. Sonraki seneye de Allah'ın izniyle öyle devam edersiniz.

Kendimi durdurayım artık, biraz yazmayayım da yüzüm eskisin

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön