View Single Post
Eski 19-02-2013, 15:08   #293
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Tam gün güneş istiyorlar ma değil mi bu ikili?Yarı gölge alanda da olur diyorsanız deneyeceğim mutlaka.
Sudenurcuğum, tam gün güneş isteğini hangi aşama için sordunuz? Çimlenme aşaması mı yoksa şaşırtma sonrası normal halini mi soruyorsunuz?

Çimlenme aşaması diyorsanız 1e basın. For English p lease press nine

Ben de bilmiyorum, birden yazıvereyim dedim

Neyse, çimlenme aşaması diyorsanız EVET yazıp 2360a kısa mesaj gönderin o zaman

Tamam tamam, çimlenme aşaması diyorsanız, kadife ve kozmos için çimlendirirken ben güneş alan pencereye koyuyorum, bir sorun olmuyor. Ama bu iki tür için - gölgede mi güneşte pencere kenarında mı çimlenmesi daha kısa süreli sonuç verir onu bilemiyorum. Ben o ikisini yıllardır yetiştirdiğim için açıkçası o kadar üstlerine düşmüyorum, hatta hoyrat davranıyorum.

Bu noktada şunu da ileteyim: Ben herhangi bir tohumu çimlendirirken normal pencere kenarında çimlendirsek olur sanıyordum. Ve bu bahsettiğim kadife ve kozmos için geçerli bana göre. Ancak bunlar bir şekilde yıllar önce edindiğimiz çiçekler, kuruduklarında tohumlarını toplamıştım, halen de onları kullanıyorum Ama marketten hazır aldığım tohumlar oldu, onların talimatında direkt güneş almayan hatta gölge bir yerde çimlendirin yazıyor genelde. Ben de o talimatlara göre davranıyorum satın alınan tohumlarda. Dolayısıyla satın alınan tohumun çimlenmesi ile bir şekilde evde ya da bahçede olan (emektar) çiçeklerden alınan tohumların çimlenme istekleri farklı olabilir - yani benim kadifem ile marketten alınmış kadifenin çimlenme istekleri veya süresi farklılaşabilir. Ez cümle, benim söylediklerim ev kadifesi ve ev kozmosu ile ilgilidir.


Ama sorunuz şaşırtma sonrası normal zamandaki güneş istekleri ile ilgili ise o konuda şunu yapın diyemem, en güzeli onların konu başlıklarına göz atın isterseniz. Ancak benim tecrübem, balkonda güneşte de kalsalar belli süre güneş alıp belli süre gölgede kalsalar da sorun yaşatmadılar bana.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön