View Single Post
Eski 16-02-2013, 23:52   #11
idurgun
Ağaç Dostu
 
idurgun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-01-2012
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 157
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arzu_ Mesajı Göster
Sevgili İdurgun,
Manzara çok güzel maşallah. Bendeki son durum Titanopsis lerde 0 fire, Lithops larda ise 40 tohumdan 12 tanesi boy gösterdi. Merak ettiğim bu süreçten sonra ki bakımınız.Paylaşırsanız çok memnun olurum.

Şimdi sayfanızı ziyaret ettim. Orada alttan sulama yaptık demişsiniz, bu uygulamayı kaç gün sonra yaptınız? Ben hala günde 2-3 kere fısfısla ıslatıyorum ve üzerini kapalı tutup ara ara havalandırıyorum.
Benim de titanopsislerde kaybım yok, buradan titanopsis tohumlarının oldukça başarılı bir çimlenme potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz aslında. Tohumları ilk ektiğim tarihten itibaren tam bir ay olmuştu ki 11 adet çimlenme vardı. Kullandığım toprak karışımının üzerine kuartz kum serdiğimden fısfıs ile sizin gibi yaptığım iki günde bir sulamanın yetersiz olmaya başladığını gördüm. Alttaki torf kurumaya başlamıştı. Ben de çimlendirme kabımı başka bir su dolu kaba koyup 5-6 saniye bekledim. Islaklık kuma ulaşınca kabı aldım. Ertesi gün tam 12 adet tohum daha çimlendi. Sulama konusunda katı tarihler yazmak yanlış olacaktır. Eğer toprağınız kuru gözükmüyorsa bu aşırı sulamadan kayıplara yol açabilir. Tecrübe ile nemi bir süre sonra ayarlamaya başlıyoruz aslında. Kalorifere yakın olduğu için ve yeni çimlenenler olduğu için çok fazla açık bırakmıyorum üzerini.

idurgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön