View Single Post
Eski 28-05-2007, 10:26   #43
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Sayın Dilek erbil hanım,

cat.ların vegetasyon cyclusları göz başına NŞA şöyledir. bir filiz oluşturur yaprağını açar (türe göre tek **** çift) sonra az biraz dinlenir. ki bu tüm yaz sürebilir. vede sonbaharda önce çiçek zarını açar sonradan içinden tomurcukları açar. çiçek zarı türe göre uygunsuz bir zamanda ise kuruyabilir. hatta bazı türler açar dahi ancak bu çiçeklerin renkleri hiç iyi olmaz örneğin kırmızı açması gereken bir blc kirli kahverengi dahi açabilir. ancak zarın kuruyup çürümeihtimali çiçek açmaması yüksek. bazı hybridler senede iki kez açabilirsede bunlar tamamen sıradışı catt.lardır.
bu senede bende bir gözden iki rizomlu yaprak arka arkaya açtı bunun iki sebebi olabilir kışın evde dahi gereken ısı ışık farkının kış/yaz doğru dürüst oluşmadığı bir de bendeki hata bundan evvelde yazdığım gibi devamlı kullandığım amerikan malı bir gübrenin terkibi ben farketmeden değişmiş olduğu (en azından ben yanlış türden bir gübre almışım) vede azot miktarı çok fazla K daha düşük bu da bitkiyi yaprağa sürdü.
bu şu demek de olmıyabilir. gelecek sonbahar her iki rizomlu yaprak da çiçeklenecek demek değil en son çıkan çiçeklenir. ama rizom ikinci gözü oluşturup iki ayrı gözden sürgün vermişse bu durumda her iki rizomlu yaprak çiçeklenir.
sizdeki LC.Longriver Compton"Golden Star" FCC/AOS büyük pembe sarı lekeli dili olan bir LC sanırım onun ilkbahar sonu yaz başı çiçek açmaması olasılığı yüksek. zar kuruyor haklısınız. bende de bu sene BLC husky boy ikinci yaprak zarını verdi bakalım açıcak mı açarsa bu yıl ikinci kez olıcak ancak o sürgün değişik bir gözden olduğu için açma olasılığı var geç kalmış olsa da... meristemden üretilen cat. ve türevelri böyle sympodial tek gözden ilarliyen sökülünce kolay tanınır bir rizoit kökleri olamıyabiliyor ilk 5 yılında 3-5 gözden sürüyor. sonra kesmek gerek yani ayırmak gerek yoksa tüm bitki bu 3 gözü beslemeye yetemiyebiliyor vede o göz körleşiyor ama bunu kesip ayırınca (hemen o yılı) körelmeden süren bir rizomunuz olur.
saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön