View Single Post
Eski 08-02-2013, 22:30   #305
vetman996
Ağaç Dostu.
 
vetman996's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-08-2008
Şehir: Manisa-Salihli
Mesajlar: 772
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sevgili vetman bu dediğiniz üç parametrede ( drenaj, ısı, nem )arıza yoksa geriyi birtek besin eriyiği kalıyor. Ama taktir edersiniz ki drenajın önemi hakkında başından beri çok konuştuk. Bana göre günde 6 defa sulanınca coco-peat ların su içinde kalmasının incelenmesi lazım. Rica etsem kapı tarafından kanalları boyunca resimlemek mümkünmü. Kanallarda sarkmalar biraz daha fazlalaşmış buda su birikmesine sebep olmuş olabilirmi. Bence problem besinin az gelmesinden değil alınamamasından kaynaklanıyor.
Sayın Hocam merhaba,
Drenaj o kadar iyi ki, sulama başladıktan 11 saniye sonra kanallardan drenaj suyu akmaya başlıyor. bitkiler verilen besin eriğini almıyor sanki. Sera bekçisindeki besin eriğiklerinin seviyeleri de azalmıyor.
Kanallarda sarkma yok bunu müsait zamanda fotoğraflayıp paylaşacağım. Topraksız tarımla uğraşan dostlardan bazıları sulamayı cocopeatın nemine göre yapılması gerektiğini, drenaj ne kadar iyi olsa da çok su verildiğinde özellikle çileğin köklerinin yeterice oksijen alamayacağını söylüyorlar.
Bizdeki problemler drenaj kanalı derin olan saykap 125lik kanallarda. saykap150lik kanallarda önemli problem gözükmüyor. saykap125 lik kanallarda drenaj suyu hemen akıyor, 150lik kanallarda ise drenaj suyu daha geç süzülüyor. Bunları da düşündüğümüzde problemin drenajla da ilgili olmadığını bize anlatıyor sanırım.
Besin eriğinin Ec değerini yükseltmek belki çözüm olabilir ama Ec değerini yavaş yavaş yükseltmemizin bitki sağlığı için daha iyi olacağını okumuştum. Ayrıca Ec değerini yükseltmemizin bu problemleri çözeceğini de sanmıyorum. Çünkü problem büyümeye başladı ve biztüm önerileri dinleyerek kendimize bir yol çizmemiz gerektiğini düşünüyorum. selamlar... saygılar...

Eklenen Resimler
    
vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön