View Single Post
Eski 03-02-2013, 18:30   #26
jeozuu
Ağaç Dostu
 
jeozuu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-05-2011
Şehir: Salalah-Umman
Mesajlar: 292
Bir tarif de benden olsun. Baba tarafından Trabzon'luyum. Bizim kara lahanamız şöyle yapılır;
Lahanalar temizlendikten sonra doğranır kaynar suya atılır, mısır yarması eklenir 1 fincan kadar, bizim kara kabak dediğimiz kabak eklenir 2 dilim kadar (balkabağı da olur), barbunya fasülye eklenir bir miktar, tereyağı koyulur, kurutulmuş acı biberi de unutmamak gerek (bütün haliyle koyulur). Fasülyenin önceden biraz pişmiş olması iyi olur. Aynı anda kaynar suya koyulan bu malzemeler kabak ve lahana iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bizim "gudal" dediğimiz bir nevi çırpıcıyla ara ara gudallanır. Şimdiyse o görevi el blendırları görüyor. İyice yumuşayan ve birbirine özleşen malzemeye en son mısır unu eklenir ve çorbadan koyu bir kıvam elde edilir. Sonra da bir parça tuzlanmış iç yağı tavada eritilir ve açığa çıkan yağ da lahanaya eklenir. Sonra yanında mısır ekmeği ile afiyetle yenir. Çorba değil ana yemektir bizim için. Bir de lahananın kar yemişi makbuldür, daha yumuşak, sulu ve tatlı olur.

jeozuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön