View Single Post
Eski 03-02-2013, 17:35   #13
İsmail Karagülle
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi casper1 Mesajı Göster
Gerçekten çok uygun fiyata serayı kurmuşsunuz.Acaba kaynaklı mı yoksa vidalı mı yaptırdınız birde planı paylaşmanız mümkün mü?

Kısaca anlatmaya çalışayım. Önce yan direklerin monte edileceği toprağa gömülecek bir metre borular 50 cm den kaynakla ortan bir parça kaynak edildi. Bu toprağa çakıldı. Ve yan direkler buna geçirildi. Kaynak yerine kadar boru borunun içine oturtuldu.

Üst eğriler dışarıda kaynakları yapılmış olarak getirildi. Diğer bütün parçalar vidalı sistem ile bir birine monte edildi. Cıvataların tamamı çelik cıvatadır.

Bende herhangibir proje yok. Yapılmış seralardan kopya çektim diyebilirim . Bunun için yapılmış seraları ziyaret edip elde kağıt kalem kaba bir çizim ile başladım .Yaparken ustaların da katkısıyla bazı iyileştirmeler yaptık. Yani burada şu değişikleri yapalım diyen ustaların sözünü dinleyerek yaptık .

Benim tavsiyem Serayı nere.de yapacaksanız. O bölgede daha önce yapılmış ve denenmiş seralardan bilgi alın . Her bölgede değişik problemler oluyor.

Bir bölgede rüzgar problem oluyor diğer bölgede sel, başka bir yerde don problem oluyor.

Benim yaptığım serayı ucuz bulan arkadaşlar , Aslında bu fiatlar bile yüksek . Bundan sonra yapacağım sera bu maliyeti bile bulmayacak.

Ama bu serada yaptığım yanlışları da yapmamaya çalışacağım . Mesela ilk yapım esnasında havalandırmayı mutlaka baştan otomatik yapacağım . Ve ortam nemini ayarlayan sistemi mutlaka baştan kuracağım . ( bu konuda Kudret hocama teslim olmak en akıllıca ve en ekonomik yol olduğuna inananlardanım. Bu konuya çözüm için hoca çalışıyor. )

Bu arada seradan ilk ıspanakları aldım . Ve hiçbir ilaç kullanmadan sadece koyun gübresi kullandığım ıspanakları pişirdim . Ve üzerine halis manda yoğurdu koydum. Tadi şimdiye kadar yediğim ıspanaklarla karşılaştırdığımda , kıyas kabul etmedi. kendi yetiştirdiğim , emek ve sevgi ile büyüttüğüm ıspanaklar bir başka güzel .

İşin ticaretini unutturdu. Bu zevk her şeye bedel.

Uzattım . Sağlıcakla kalın .

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön