View Single Post
Eski 31-01-2013, 09:01   #20
wisdom
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 31-03-2011
Şehir: Muğla
Mesajlar: 82
Tüm köpekler yerinde eğitim ile istenen teme lalışkanlıkları kazanabilir.
Sokak köpekleri bu konularda erken yaşlarda daha avantaşlı bile diyenler var. Çünkü, sokak köpeklerinin önemli bir kısmı farklı ırkların karışımı. Bu da genlerinde pek çok farklı özelliği beraberinde getiriyor. (pozitif ve/veya negatif). Geçmiş yıllarda konu ile ilgili bir çok araştırma yapmıştım. Bu tür bilgiler özellikle yabancı kaynaklarda bolca rastlanıyor. Ancak eğer belirli bir ırkın temel özelliği sizin ihtiyacınız ise o ırk da ısrar etmek anlamlı. Yoksa evde beslemek için çok farklı bir durum yoksa sokak köpeklerinin daha avantaşlı olabileceği yönünde yazılar var. Sayın Erhan beyin de dediği gibi ihtiyacı karşılayacak kadar en az, eğitim alabilir ve daha uyumlu olabilirler.

Kendim de sokakdan aldığım bir köpeği besliyorum. Irkı nedir hiç bir fikrim yok. Irkını bilmeme de gerek yok.

Bir kaç yıl içinde değişik sokak köpeklerini besleme fırsatımız oldu. Çoğunu kısaca eğitip, besleyip, bakımını yapıp sahiplendirdik.

Bu konuda benim önerim eğer çok özel bir amacınız yok ise Alman kurdu yerine elinizdeki köpeğe eğitim aldırıp devam etmeniz. Diğer yandan Dalaman çok sıcak olur. Alman kurdu, Kangal ve benzeri nispeten daha serin yerlerin ırkları yaşamakta zorlandıkları gibi temel karakteristiklerinde de değişme olabiliyormuş.

Saygılar.


Düzenleyen wisdom : 01-02-2013 saat 08:51
wisdom Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön