View Single Post
Eski 29-01-2013, 08:18   #6
tourkana
Ağaç Dostu.
 
tourkana's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,494
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Şintoizm

Bu ruhlar (KAMİ) onların inanışına göre bizdeki Tanrı veya ruh betimlemesinden biraz farklı... kutsal ruhlar demek sanırım daha doğru olur.

Farklı bölgelerdeki yerel inanışa göre değişik KAMİ'leri (kutsal ruhları) simgelemek üzere birçok farklı şekilde ve renkte karşımıza çıkabiliyor.
Dostum , açıklamaların için teşekkürler. Kami'yi ben Tanrı diye biliyordum hatta Japonca'da Kağıt ve Saç anlamına da geliyor.
Herkesin bildiği KamiKaze diye bir kelime daha var, Kami(Tanrı)Kaze(Rüzgar) yani Tanrı'nın Rüzgarı diye anlatılmak isteniyor. Moğolların güçlü olduğu dönemde Japonya'ya işgale niyetlendikleri sırada okyanusta şiddetli biçimde ortaya çıkan rüzgardan esinlenerek türetilen bir kelime. Bir diğer kullanıldığı yer ise Pearl Harbour 'daki uçakla yapılan intihar saldırıları.

Şimdilik Torii için iki seçeneğim var , biri tamamen Marin Kontrplaktan yapmak , diğeri direkleri Plastik Borulardan yapıp tepedeki yatay bölümü ahşaptan yapmak. Sanırım ilk seçenek daha uygun ama maliyetleri de gözönünde bulundurmak lazım.

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön