View Single Post
Eski 27-01-2013, 04:40   #53
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Bir önceki mesajımda bahsettiğim o videoyu bulamadım ancak aynı dönemde izlediğim 2 videoyu ekliyorum. (Yanılmıyorsam bunları ilk izlediğim sırada buraya üye değildim hatta). İlk videoda kuruyan kısımları elinizle koparın veya makasla kesin diyor, kuruyan çiçekleri de alıyor üstünden. Bana göre biraz hart hurt yoldu kadın)

İkinci videoda ise, kuruyan çiçeklerden birini koparıp, kuruyan tohum kapsülü kısmındaki tohumları direkt viyollere ekiverdi. İkinci bir yol olarak da, gene hart diye asılıp kopardığı köklü dalı dikmemizi ve kökleneceğini söylüyor. Gerçi bana göre o tam köküyle kopmadı, kök yarısından koptu gibi.






Flower Gardening : How to Prune Carnations - YouTube



Flower Gardening : How to Grow Carnations From Seeds - YouTube








Son olarak, tesadüfen bakınırken gördüğüm bir videoda ise epey yayılmış bir karanfil var. Neredeyse yer örtücü haline gelmiş Oradaki abla da üzerinde hiç yeşil yaprak olmayan bir kısmı (kök) alıp dikin, tutar diyor. Ya önce saksıda köklendirip sonra dikin ya da direkt toprağa gömün, köklensin diyor. Resmen derin ve haşin budama yaparcasına ikinci bir parça alıyor - bu kez yapraklı, o da köklenecektir diyor. Denemesi sizlere kalmış.


Transplanting & Maintaining Garden Perennials : How to Divide & Transplant Dianthus - YouTube

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön